UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Na TMF-u otvorena Farmaceutska čista soba

1 min read
Podeli

Beograd, 4. oktobar 2018. – Model Farmaceutske čiste sobe, koja će studentima omogućiti da se brzo prilagode realnom radu u industriji i “idu” u korak sa tehnologijama, otvoren je danas, na Tehnološko-metalurškom fakultetu (TMF) u Beogradu.

Izgradnju i delimično opremanje tog prostora od 80 kvadrata, vrednosti 40.000 evra, svojim donacijama omogućilo je 17 farmaceutskih kompanija, predvođenih kompanijom Hemofarm.

Kako je rečeno na otvaranju, to je učinjeno jer su industriji potrebni kadrovi sa teorijskim znanjem, ali koji poseduju i veštine jer se “teorija i praksa moraju ujediniti”.

Dekan TMF-a Petar Uskoković rekao je da su taj fakultet i kompanija Hemofarm tokom prethodne dve godine razvili projekat saradnje kako bi smer Farmaceutsko inženjerstvo na tom fakultetu bio unapređen.

“Ovakvim projektom svi su na dobitku, studenti su dobili priliku da uče od iskusnih profesionalaca i upoznaju se sa tehnologijama, a celokupna farmaceutska industrija dobija inženjere sposobne da se brže osamostale”, istakao je Uskoković.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da je to projekat koji je počeo zbog  toga što kompanije nisu dobijale kadrove koji su odgovarali tržištu.

“Umesto da se žalimo i budemo negativni, preuzeli smo inicijativu i mislim da je ovo ključna poruka, da ako želite da promenite stvari, morate sami da se pokrenete”, kazao je Zeliger.

Kako je dodao, čista soba je “samo najopipljiviji prikaz sveg tog rada”.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da se osim zakona o dualnom srednjem obrazovanju, intezivno radi i na dualnom obrazovanju na visokom nivou.

“Po planu će taj zakon biti u februaru 2019. godine pred skupštinom, a mnoge oblasti će biti  vrlo vidno uključene već početkom primene tog zakona”, istakao je on.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link