UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Podržite program inkluzije putem muzike: Godišnji koncert El Sistema i prijatelji

2 min read
Podeli

Beograd, 21. april 2017. – Udruženje Music Art Project vas poziva na godišnji concert El Sistema i prijatelji koji će se održati u utorak 25. aprila u Sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.  Kupovinom karata podržavate razvoj El Sistema u Srbiji  – programa inkluzije i kulturne transformacije koji pruža ruku socijalno ugroženim grupama.

Na koncertu će se predstaviti deca, učesnici međunarodnog inkluzivnog projekta El Sistema iz Jagodine, Paraćina, Obrenovca, Novog Sada, Vranja, Surdulice i Bujanovca, uz dirigentsku palicu umetnika iz Venecuele Herarda Estrade. Sa njima će, kao gosti, nastupiti istaknuti domaći profesionalni džez muzičari. Želja nam je da zajedno sa Vama proslavimo dostignuća i uspeh dece iz El Sistema Srbija, koja su nestrpljiva da se, posle brojinih međunarodnih nastupa, još jednom u punom sjaju pokažu beogradskoj publici. Na koncertu ćete, uz dela velikana svetske muzike adaptirana za dečiji uzrast, moći da čujete i kako negujemo domaću folklornu tradiciju u obradi drugih stilova i žanrova.

„El Sistema“ je vizionarski globalni projekat koji je u Srbiji podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Nacionalne komisije za Unesco i Vladine kancelarije za socijalno uključivanje (SIPRU) koji, kao novi model socijalne promene, kroz muziku menja život dece kojoj su uskraćene osnovne životne mogućnosti. Muzika se približava deci koja su često izopštena iz društva zbog svog socijalnog statusa, nacionalne ili verske pripadnosti, siromašnog socijalnog okruženja iz kog potiču, kao i deci bez roditeljskog staranja, kojima je najčešće zbog brige o egzistencijalnim potrebama uskrćena mogućnost bavljenja muzikom.  El Sistema, koristi muziku kao alat za društvenu inkluziju i obuhvata četiri miliona dece i mladih širom sveta. Zbog svoje dugotrajnosti i efikasnosti proglašen je od strane Unesca za najuspešniji socijalno inkluzivni program u svetu. Trenutno je u programu El Sistema Srbija oko 350-oro dece iz 6 gradova, zajedno sa preko 20 profesora.

Održavanje koncerta su pomogle Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link