UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Obeležen Dan planete Zemlje

1 min read
Podeli

Beograd, 22. april, 2017. – Dan planete Zemlje obeležen je u Srbiji nizom akcija, među kojima su i akcije članica Foruma za odgovorno poslovanje. Kompanija Delta Agrar, zajedno sa magazinom Story, podržala je akciju „Ugasite motor dok na semaforu čekate zeleno svetlo, a mi ćemo vas nagraditi zelenom jabukom“, a zaposleni iz Direct Media,  u saradnji sa Adria Media Group, sadili su sadnice na Novom Beogradu i time podržali akciju pošumnjavanja.

Dan Zemlje obeležava se od 1970. godine. Ovaj dan ustanovljen je u SAD-u na inicijativu senatora i ekološkog aktiviste Gejlord Nelson. Od tog dana, svake godine, 22. aprila različitim manifestacijama i akcijama obeležava se Dan Zemlje i na taj način skreće pažnja na značaju očuvanja životne sredine.

Svrha obeležavanja ovog dana  jeste  da se upozori na opasnost koja preti životu na Zemlji usled naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih supstanci u atmosferu i povećanog  korišćenja fosilnog goriva, a samim tim uticalo na globalno zagrevanje i klimatske promene.

Foto: wantedinrome.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link