UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Porodilišta u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici dobila aparat za proveru sluha kod beba

2 min read
Podeli

Beograd, 25. avgust 2016. – Posetom ZC u Kosovskoj Mitrovici i KBC Priština (Gračanica) uspešno je završena humanitarna akcija “Blic fondacije” –  “Srce za decu”, čiji je cilj bio da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.

Porodilištima su uručeni 55. i 56. skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba u okviru ove akcije. Od danas svakoj bebi koja se rodi u kosovskomitrovačkom i u gračaničkom porodilištu biće proveren sluh.

Neonatologu u porodilištu u Gračanici, Dr Gordani Pavlović, donaciju su uručili generalna direktorka kompanije Ringier Axel Springer i upraviteljka Blic fondacije, Jelena Drakulić Petrović i urednik i novinar Informativnog programa RTSa, Zoran Stanojević.

Jelena Drakulić Petrović  tim povodom istakla je sledeće: „Današnjim donacijama u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici “Blic fondacija” završava humanitarnu akciju u kojoj smo za sva porodilišta obezbedili aparate za neonatalni skrining sluha. Ponosni smo na to što će sada, zahvaljujući akciji “Srce za decu” svakoj bebi odmah po rođenju biti proveren sluh. Pored ovih 56 porodilišta kojima smo već uručili aparate, “Blic fondacija” će uređaj za proveru sluha obezbediti i za porodilište u Pasjanu. Na kraju akcije želim da se zahvalim pre svega RTS-u našim velikim prijateljima i medijskim partnerima jer bez njih ova akcija ne bi mogla da se sprovede. Kao majka mogu da kažem da je najbitniji rezultat ove akcije što sada porodilje neće sa strahom odlaziti iz porodilišta”.

U akciji “Blic fondacije” – “Srce za decu” aparate za proveru sluha kod beba u protekla tri meseca dobila su sva porodilišta – u Nišu, Valjevu, Vršcu, Prokuplju, Novom Sadu, Šapcu, Kraljevu, Čačku, Beogradu (Višegradska, “Dr Dragiša Mišović” i “Narodni Front”), Sremskoj Mitrovici, Aranđelovcu, Kragujevcu, Zaječaru, Leskovcu, Knjaževcu, Smederevu, Kikindi, Boru, Zemunu, Pančevu, Ćupriji, Paraćinu, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu, Somboru, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Prijepolju, Priboju, Jagodini, Kruševcu, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Aleksincu, Preševu, Vranju, Smederevskoj Palanci, Pirotu, Subotici, Senti, Zrenjaninu, Majdanpeku, Kladovu, Negotinu, Zvezdari, Loznici, Ljuboviji, Surdulici, Užicu, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

Blic fondacija osnovana je početkom 2013. godine. Prvu akciju “Srce za decu” započela je 30. januara, prikupljajući sredstava, novčana i robna, sa ciljem da  pomogne socijalno ugroženoj deci u Srbiji.  Pomoć je dobilo više od 400 mališana širom Srbije. Za ove porodice rešavana su stambena pitanja, adaptirani postojeći objekti, izgrađena kupatila, obezbeđen je nameštaj, bela tehnika, kompjuteri, ogrev za zimu, hrana, odeća, obuća, sredstva za higijenu, igračke… Obnovljeno je Odeljenja neurologije u Valjevskoj bolnici, mlečna kuhinja na Institutu za majku i dete, kao i jedino dečje očno odeljenje u Srbiji.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link