UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Prvi Sajam OCD jugozapadne Srbije

2 min read
Podeli

Novi Pazar, 21. april 2015. – Sve što niste znali o udruženjima građana, a niste imali priliku da pitate. U Novom Pazaru će se 22. aprila održati Sajam organizacija civilnog društva (OCD) jugozapadne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar. Sajam će početi u 10:30h na prostoru pešačke zone i u holu Kulturnog centra. Na sajmu će učesvovati organizacije civilnog društva iz 8 opština iz regiona (Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin). Tokom sajma OCD će imati priliku da svoje aktivnosti predstave građanima.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti OCD u svojim lokalnim zajednicama, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Pored predstavljanja na  otvorenim uličnim štandovima, organizacije će imati mogućnost da javno prezentuju svoje uspešne projekte i aktivnosti. Takođe, biće organizovana i debata u kojoj će pored OCD učestvovati predstavnici/ce lokalnih samouprava, a na kojoj  će se govoriti o uključivanju OCD u procese donošenja propisa, kao i njihovog  transparentnog finasiranja iz lokalnih i nacionalnih budžeta.

Tokom sajma, prisutni će imati priliku da saznaju koju vrstu usluga pruža Resurs centar, kao i koje od usluga da odaberu u cilju jačanja kapaciteta svojih organizacija.

Cilj delovanja Resurs Centra je pružanje podrške radi stvaranja jačeg civilnog društva i podsticajnog okruženja za njegovo funkcionisanje, kao i održivosti TACSO funkcija po završetku projekta 2017. godine. Konzorcijum koji je izabran da bude TACSO Resurs Centar u Srbiji predvode Građanske inicijative, Kuća ljudskih prava, Centar za razvoj neprofitnog sektora i Fondacija za nove komunikacije Dokukino, koja će predstaviti novi program donacija Erste Banke pod nazivom Superste. Projekat Tehničke podrške organizacijama civilnog društva podržan je od strane EU. Cilj delovanja Resurs Centra je pružanje podrške radi stvaranja jačeg civilnog društva i podsticajnog okruženja za njegovo funkcionisanje, kao i održivosti TACSO funkcija po završetku projekta 2017. godine.

Za više informacija kontaktirajte PR menadžerku Građanskih inicijativa Višnju Filipović na 060/3624001 ili putem emaila visnja@gradjanske.org.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link