UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Konkursi Vesti

Superste – Rade nas ideje

2 min read
Podeli

Beograd, 22. april 2015. – Kroz program donacija Superste 7 miliona dinara za društveno odgovorne projekte i mlade lidere. Erste Banka je lansirala potpuno nov program donacija pod nazivom Superste. U okviru njega će tokom 2015. godine biti dodeljeno deset donacija po 500 hiljada dinara grupama i organizacijama za liderske projekte kojima doprinose razvoju zajednice, kao i deset donacija po 200 hiljada dinara izuzetnim pojedincima da realizuju sopstvene društveno odgovorne ideje.

Novi program donacija je namenjen mladim ljudima do 35 godina starosti, koji samostalno ili u okviru neformalnih ili formalnih grupa i organizacija imaju ideje za stvaranje projekata kojima će doprineti razvoju društva i postati članovi zajednice mladih profesionalaca koja se razvija.

Ključno mesto na kom će se program odvijati je interaktivna internet platforma Superste.net. Dodatno, u više gradova Srbije biće organizovani događaji za zainteresovane pojedince i organizacije. Dobitnici će biti određeni kroz više ciklusa glasanja javnosti, selekcijom od strane žirija, kao i na centralnom dešavanju Ideodromu.

Ovakvim programom želimo da snažnije doprinesemo buđenju preduzetničkog duha, aktivizma, umrežavanju, dijalogu između stejkholdera, kao i da povećamo transparentnost“, objašnjava Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci i dodaje: „Društveno odgovorni rad i preduzetništvo podrazumevaju širok dijapazon aktivnosti iz raznih sfera – poslovne, obrazovne, umetničke – koje stvaraju projekte i razvijaju inicijative koje mogu dugoročno koristiti široj zajednici i unaprediti društvo u kom živimo“.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

Program je prilagođen novom vremenu: veliki deo procesa se odvija onlajn, a sve ideje moraju da prikupe podršku zajednice u lokalnim sredinama i na društvenim mrežama. Osim novčane podrške, kreativni mladi lideri dobiće priliku da rade sa istaknutim ličnostima iz oblasti biznisa, nauke, umetnosti i obrazovanja, koji će im pomoći da od projekata naprave liderske inicijative koje će menjati naše društvo. To je i misija Dokukina,“ rekao je predsednik fondacije Darko Soković.

Detaljnije informacije o konkursima nalaze se na portalu Superste.net.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link