UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Vlada Švajcarske podržava socijalno inovativne projekte – Javni poziv otvoren do 3. avgusta

1 min read
Podeli

Beograd, 20. jun 2018. – Fondom vrednim 420.000 EUR Vlada Švajcarske će, kroz program Swiss PRO, podržati organizacije civilnog društva (OCD) i lokalne samouprave (LSU) da započnu i sprovedu socijalno inovativne projekte usmerene na potrebe ranjivih grupa i njihovo socijalno uključivanje.

Kroz javne pozive koji traju do 3. avgusta 2018. godine, OCD mogu dobiti bespovratna sredstva da “nove ideje po meri zajednice”, što je i moto poziva, sprovedu u delo, dok će odabrane lokalne samouprave prvo dobiti tehničku podršku, a zatim i sredstva za sprovođenje projekata u partnerstvu sa civilnim sektorom.

Kako je saopšteno iz programa Swiss PRO, pravo učešća na javnom pozivu namenjenom civilnom sektoru imaju OCD sa dokazanim iskustvom u sprovođenju projekata koji su usmereni na ranjive grupe. Organizacije moraju biti registrovane najmanje godinu dana i to sa sedištem u jednoj od 99 lokalnih samouprava obuhvaćenih programom. Za usluge socijalne zaštite potrebno je postojanje licence i najmanje dve godine iskustva u pružanju usluga.

Program će podržati do 25 organizacija za sprovođenje projekata u vrednosti od najmanje 10.000 do najviše 14.000 EUR.

Pravo učešća na javnom pozivu namenjenom jačanju kapaciteta LSU imaju opštine i gradovi sa programske teritorije koji pripadaju III i IV grupi prema stepenu razvijenosti. Kroz tehničku podršku, program će podržati do deset lokalnih samouprava za unapređenje lokalnih politika i procedura za odgovornije i transparentnije finansiranje projekata od javnog interesa koje sprovode OCD.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu programa www.swisspro.org.rs/konkursi/javni-pozivi.

Kako bi se zainteresovane institucije i organizacije upoznale sa detaljima programa podrške, program Swiss PRO organizovaće informativne sesije širom zemlje, od 25. juna do 5. jula 2018. godine.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link