UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija

Kompanija Marbo Product i njeni zaposleni pružaju podršku širom Srbije

2 min read
Podeli

Beograd, 8. April 2020 – Kompanija Marbo Product, deo multinacionalne kompanije PepsiCo koja posluje na tržištima Balkana već 11 godina, tokom pandemije virusa COVID 19 usmerila je svoje društveno-odgovorne napore na pomoć ugroženim socijalnim grupama, kao i pridruživanju brojnim donatorskim akcijama i saradnju sa fondacijama kako bi se pomoć obezbedila tamo gde je najpotrebnija.
Kompanija Marbo Product se odazvala pozivu Vlade RS i robne donacije brendova Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud isporučila za potrebe privremene bolnice. U saradnji sa Fondacijom Divac proizvodi su isporučeni Crkvenoj narodnoj kuhinji u Beogradu koja ima više od 2600 korisnika, kao i SOS dečijem selu u Sremskoj Kamenici za preko 100 dece u okviru sela.

Kroz kampanju #WakeUpCall koju sprovodi portal Marketing mreža, robna donacije je upućena najugroženijim porodicama u Beogradu. Cilj akcije je zajedničko delovanje industrije oglašivača u cilju pomoći najugroženijoj grupi stanovništva.

Putem Fonda B92, upućena je i finansijska donacija koja je namenjena Kliničkom Centru Srbije za kupovinu zaštitinih kombinezona za zdravstvene radnike i zaštitnih gumenih rukavica za mikrobiologe. Pored toga, kompanija će svake nedelje isporučivati donaciju svojih proizvoda za sve medicinke radnike u Kliničkim centrima širom Srbije.

Pomoć je upućena i lokalnoj zajednici u Bačkom Petrovcu, gde se nalazi i fabrika kompanije Marbo Product, jedna od dve u okviru poslovanja kompanije PepsiCo na Zapadnom Balkanu.

Aktivnosti kompanije Marbo Product, koja posluje u sastavu kompanije PepsiCo, deo su globalnih napora da se pomogne zajednicama širom sveta da lakše prevaziđu negativne posledice izazvane pandemijom virusa COVID 19. PepsiCo fondacija i PepsiCo timovi rade na podršci zajednicama u kojima PepsiCo posluje širom planete.

Globalno, PepsiCo je pokrenuo projekat „Inicijativa 45 miliona dolara“ koja je usmerena na pomoć zajednicama koje su najviše pogođene ovim razornim virusom, sa fokusom na obezbeđivanje obroka i drugih resursa od vitalnog značaja. Zahvaljujući svojoj ekspertizi u distribuciji, deo ove inicijative podrazumeva i dostavljanje više od 50 miliona obroka ugroženom stanovništvu.

Na teritoriji Evrope uloženo je 7,7 miliona dolara za jačanje kapaciteta lokalnih zdravstvenih sistema, posebno u teško pogođenim zemljama poput Francuske, Italije i Španije. Takođe, PepsiCo koristi i svoje kapacitete i ekspertizu u oblasti distribucije za dostavljanje osnovnih proizvoda, obroka, lične zaštitne opreme, kao zdravstvenog prevoza i čišćenja domaćinstava za one koji ne mogu napustiti svoje domove. Sredstva će se koristiti i za podršku najugroženijim grupama u društvu, posebno starijim osobama i deci, od kojih su mnogi izolovani od prijatelja i porodice.

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link