UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Mala i srednja preduzeća

U Subotici pokrenuta proizvodnja sredstava za dezinfekciju

1 min read
Podeli

Beograd, 21. mart 2020. godine – U Bajmoku nadomak Subotice, započela proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata, nakon što je kompanija “Lukas” ustupila pogon gradu Subotica, a kompanija „Alex Engineering & Construction“ donirala mašine.

Reč je o natrijum-hipohloritu, rastvoru koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID-19.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban posebno se zahvalio na, kako je rekao, značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi, i najavio da će uskoro početi podela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji. „Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljuem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo i krenemo u akciju, odnosno da snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, kao i da dezinfikujemo čitav grad,“ naglasio je Laban.

Direktor firme „Alex Engineering & Construction“ iz Beograda, Aleksandar Obradović, kazao je da ovaj rastvor inače veoma skup, a da će ga domovi zdravlja, vrtići pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi. „Kao firma smo osećali društvenu odgovornost da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo da zajedno sa gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućimo stanovništvu da normalno funkcioniše, koliko je to moguće u ovakvim uslovima,“poručio je Obradović.

Izvor: TV Subotica

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link