UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Pomozite unapređenju mape pristupačnosti

1 min read
Podeli

Beograd, 24. septembar 2015. – Udruženje za reviziju pristupačnosti poziva te da se priključiš ONLINE volonterskoj akciji kojom će se ove godine obeležiti kampanja “Oktobar – mesec pristupačnosti”. Posveti nekoliko sati svog vremena u oktobru i doprinesi mapiranju pristupačnih i nepristupačnih objekata u Srbiji – sa svog računara kada i gde god ti odgovara.

Od 1. do 31. oktobra 2015. tvoj rad će pomoći da postojeća baza podataka i sama Mapa dobiju novi izgled i više funckionalnosti. Tokom rada ćeš se upoznati sa time šta u stvari znači pristupačnost i koji su njeni bitni elementi. Mapu pristupačnosti pokreće WordPress CMS i bez problema ćeš se snaći ukoliko znaš da radiš u Wordu i snalaziš se na internetu.
Jedino što ti je potrebno za ovu akciju su e-mail adresa, internet konekcija, računar i nekoliko sati vremena, raspoređenih na mesec dana.

Poželjno je da se prijaviš par dana pre početka akcije (do 29. 9. 2015.) popunjavanjem formulara na ovoj strani mapapristupacnosti.rs  i u roku od nekoliko dana dobićeš detaljna uputstva.

„Mapa pristupačnosti“ osobama sa invaliditetom i ostalim građanima pruža relevantne informacije o pristupačnosti mesta u Srbiji. Podaci koji se nalaze u Mapi prikupljeni su uz pomoć građana, organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, državnih organa i drugih organa javne vlasti. Cilj je da Mapa osim što predstavlja osnov za stalno praćenje stanja u ovoj oblasti, istovremeno promoviše primere dobre prakse.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link