UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti Životna sredina

Akcija „Plogging izazov“ za čistiju Srbiju

1 min read
Podeli

Beograd, 02. avgust 2019. – U okviru tronedeljne društveno-odgovorne akcije Plogging izazov(Plogging – Osoba hoda ili trči dok skuplja otpad), stotinu zaposlenih u banci Crédit Agricole Srbija aktivno je čistilo četiri lokacije u Srbiji. Cilj je bio spojiti dva izazova: da svaki zaposleni pređe što više kilometara pri tom sakupivši što više otpada u borbi protiv plastičnog zagađenja. 

Prelazeći različite trase na Avali, Iriškom vencu na Fruškoj gori, parku Šumarice u Kragujevcu, u Nišu i Niškoj banji zasposleni su ih očistili od plastičnog i otpada druge vrste. Zaposleni su imali mogućnost da svoj učinak prate putem mobilne aplikacije, i da svoje aktivnosti nastave samostalno i nakon organizovanih događaja.

Akcija sprovedena u Srbiji deo je međunarodnog Plogging izazova u kome su učestvovali zaposleni u Crédit Agricole Grupi iz 14 različitih zemalja. Zahvaljujući aktivnom učešću zaposlenih, Crédit Agricole Grupa će za ceo projekat izdvojiti donaciju od 45.000 evra koja će biti namenjena institucijama koje se bave očuvanjem prirode i smanjenjem otpada: Fondation pour la Nature et l’Homme i Zero Vaste Europe.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link