UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Business for Peace Award

1 min read
Podeli

Pariz, 17. septembar 2015. – Medjunarodna privredna komora i Fondacija “Business for Peace” su otvorile poziv za izuzetne pojedince, uspešne lidere,  koji ekonomsku vrednost ostvaruju na etički način uz podršku zajednici u kojoj posluju.

Nagrada se dodeljuje jednom godišnje, a dobitnici se biraju od strane komiteta – dobitnika Nobelove nagrade za mir i ekonomiju. Poziv je otvoren do 15. novembra 2015.

Nagrada podržava uverenje da je odgovorno i dugoročno orijentisano preduzetništvo pokretačka sila za održivi ekonomski razvoj i da ono obezbeđuje menadžerske, tehničke i finansijske resurse koji su neophodni za suočavanje sa društvenim i ekološkim izazovima.

Fondacija “Business for Peace” nastoji da poveća osveštenost o etičkim biznis praksama i da utiče na i redefiniše javnu percepciju o uspešnim biznis osobama.

Međunarodna trgovinska komora (MTK),osnovana 1919. godine,  je najstarija i najveća svetska poslovna asocijacija, glas poslovnog sveta i glavna snaga ekonomskog rasta i prosperiteta. Radi u korist otvorene svetske privrede na kreiranju i izradi međunarodnih pravila i standarda kao i donošenju preporuka za rešavanje problema. Pomaže vladama svojih članica na taj način što im daje stručnu pomoć i vrši ekspertize prilikom izrade zakona. U svom sastavu ima 12 komisija (Komisija za antikorupciju, Komisija za arbitražu, Komisija za bankarsku tehniku i praksu, Komisija za carinu i trgovačka pravila, itd).

Predložite svog kandidata putem linka

Više informacija možete dobiti putem linka

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link