UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Podrška mladima Podrška socijalnom preduzetništvu Vesti

Održana interaktivna radionica na temu socijalnog biznisa

2 min read
Podeli

Beograd, 17. septembar 2015. – Erste Banka je i ove godine nastavila da podržava Yunus Social Business (YSB), program namenjen preduzetnicima čiji je cilj da ohrabri i edukuje kreativne pojedince i grupe, i na taj način doprinese razvoju i osnaživanju dugoročne inicijative socijalnog preduzetništva u Srbiji. Interaktivna radionica „Kako započeti socijalni biznis“ održana je u Beogradu sa ciljem da upozna učesnike sa osnovama socijalnog preduzetništva, načinom na koji je moguće pokrenuti i izgraditi jedno socijalno preduzeće i koje su najčešće greške koje čine preduzetnici tokom takvog procesa rada.

Tokom radionice budući preduzetnici kroz ranija iskustva i primere iz prakse mogli su da se upoznaju sa načinima na koje mogu unaprediti svoje poslovanje i ostvariti veći društveni uticaj. Svi učesnici su kroz međusobnu interakciju bili u mogućnosti da testiraju svoje biznis veštine i da od organizatora sa internacionalnim iskustvom dobiju savete o konkretnim problemima sa kojima se suočavaju. YSB će na kraju finansirati najbolja socijalna preduzeća u okviru svog programa, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na konkurs koji će biti otvoren do kraja septembra.

Moderator ovogodišnje radionice bio je Danijel Novak (Daniel Nowack), izvršni direktor u YSB kompaniji, zadužen za aktivnosti na Balkanu, koji je povodom održavanja radionice izjavio: „Moj prvi utisak jeste da Srbija ima veoma dinamičnu preduzetničku zajednicu sa velikim potencijalom za razvoj socijalnih i preduzeća orijentisanih na profit. Zajedno sa našim partnerima, Impact HUB-om i Erste Bankom, želimo da pomognemo preduzetnicima da uspeju u postizanju svojih ciljeva. Mi možemo da ponudimo pristup internacionalnim mentorima i ekspertima, svetskim akcelerator programima, pristup tržištima kao i značajna finansiranja do 500.000 evra. Radujemo se budućoj saradnji sa svima iz Srbije koji žele da razvijaju svoj biznis koji je važan i koji može da promeni na bolje društvo u Srbiji i regionu. Svi zainteresovani mogu nas kontaktirati na: balkans@yunussb.com ili putem veb sajta www.ysbbalkans.com“.

Muhamed Junus (Muhammad Yunus), začetnik ideje društvenog preduzetništva i osnivač kompanije YSB koja novčano podržava ideje se najviše potencijala, bio je gost Beograda u okviru „Turneje društvenog preduzetništva 2010“ (Social Business Tour 2010), projekta koji su inicirali Erste Fondacija, Erste Grupa, organizacija Good.bee, Ministarstvo rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Austrije i Gramen kreativna laboratorija. Do sada je njegova kompanija uložila oko 10 miliona USD za finansirane socijalnog biznisa i pomogla više od 30 preduzeća širom sveta u realizovanju njihovih biznis ideja.

Domaćin YSB radionice, Impact Hub Belgrade, predstavlja savremen, udoban i funkcionalan prostor za rad u centru Beograda koji promoviše koncept coworkinga radi ostvarivanja većeg ekonomskog, kulturnog i socijalnog uticaja (impact). Impact Hub u Beogradu je deo globalne mreže koja okuplja 12 hiljada članova, preduzetnika iz 49 zemalja sveta. Namenjen je svima koji žele da pokrenu ili razviju sopstveni biznis, prošire poslovanje i pristup novijm tržištima i budu u toku sa najnovijim i uspešnim biznis trendovima svetu. Impact Hub u okviru septembarske inicijative Back to Business za svoje članove organizuje programe i treninge u cilju unapređenja inovativnosti, socijalnog uticaja i profitabilnosti poslovanja.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link