UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Atlantic Grupa investira 5 miliona EUR u unapređenje energetske efikasnosti

2 min read
Podeli

Beograd, 10. februar 2014. Godine – Atlantic Grupa je od Evropske banke za obnovu i razvoj obezbedila kredit od 5 miliona EUR za unapređenje energetske efikasnosti operativnog poslovanja u Srbiji. Ugovor o kreditu danas su potpisali prvi podpredsednik EBRD Fil Benet i predsednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeski.

Finansiranje EBRD je deo šireg paketa dogovorenog u novembru 2012. godine, namenjenog za podršku regionalnih aktivnosti Atlantic Grupe na jačanju energetske efikasnosti, uz racionalnije korišćenje resursa i energije, što je osnov racionalizacije proizvodnih procesa, smanjenja troškova, ali i zaštite životne sredine. Pored ušteda vezanih za efikasnost, očekuje se i da će planirane investicije u operativnim kompanijama u Srbiji smanjiti emisiju CO2 za 600 tona godišnje.

Zajam će omogućiti da se uvedu ciljane mere uštede energije u srpskim kompanijama Atlantic Grupe (Grand kafa, Štark, Palanački kiseljak). Investiranjem u novu opremu poboljšaće se kvalitet i bezbednost proizvoda i omogućiti uštede u korišćenju električne energije i gasa, kao i potrošnje vode u proizvodnim procesima. Izgradnjom novih toplotnih sistema snabdevanja energetska efikasnost srpskih kompanija će se poboljšati za čitavih 25 odsto.

Tim povodom Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, je rekao: „Ovaj zajam kao nastavak naše uspešne saradnje sa EBRD, dokazuje da je Atlantic Grupa pouzdan i odgovoran partner. On pokazuje stalnu posvećenost unapređenju rada naših kompanija širom regiona na način koji pomaže unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama, uz istovremeno osiguranje dugoročnih ušteda u našem poslovanju.“

Prvi podpredsednik EBRD, Fil Benet je izjavio: „Sa zadovoljstvom nastavljamo saradnju sa Atlantic Grupom. Mada iznoz zajma za ovaj novi projekat možda ne izgleda velik, očekuje se da će uticaj mera koje će on finansirati biti značajan. Pored toga, on jača prekogranični karakter rada i poslovanja Atlantic Grupe.“

Atlantic Grupa u svom poslovanju na srpskom tržištu objedinjuje proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju robe široke potrošnje (Štark, Grand kafa, Palanački kiseljak, Multivita i Atlantic Brands). Izuzetno bogat portfolio proizvoda uključuje renomirane lokalne/regionalne brendove kao što su Smoki, Najlepše želje, Bananica, Grand kafa, Cedevita, Cockta, Argeta, Donat Mg te brendove principalskih partnera.

Atlantic je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu i renomirani distributer hrane, pića te kozmetike i farmaceutskih proizvoda sa sopstvenom distribucijom na svim tržištima u regionu. Atlantic ima proizvodne lokacije u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Nemačkoj. Proizvodi Atlantic Grupe se prodaju širom jugoistočne Evrope, kao i u zapadnoj Evropi, Rusiji i Zajednici nezavisnih država. Sa svojim brendom Multipower, Atlantic je vodeća evropska kompanija u segmentu hrane za sportiste.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link