UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Atlantic među prvim kompanijama u regionu usvojio najnovije standarde GRI izveštavanja

2 min read
Podeli

Kao kompanija posvećena transparentnom poslovanju,  Atlantic Grupa  je prihvatila Globalnu inicijativa za izveštavanje (GRI)  i prema globalno prihvaćenom sveobuhvatnom okviru,  sa doslednom terminologijom i standardnim merama učinka,  pripremila svoj prvi GRI  izveštaj o održivom društveno ogovornom poslovanju za 2013. godinu. Atlantic je tako među prvim kompanijama  u regionu, koja je usvojila najnovije  G4 standarde GRI izveštavanja čiji je krajnji rok za primenu  tek krajem 2015. godine.

GRI izveštavanje je nastavak  dobre prakse  koju je Atlantic usvojio još 2007. ulaskom u UN Globalni dogovor, čime se kompanija  obavezala  da redovno na godišnjem nivou  izveštava o sprovođenju 10 principa na kojima se zasniva Globalni dogovor. Izveštavanje o napretku predstavlja posvećenost ka većoj odgovornosti i transparentnosti kompanije u odnosu na sve interesne grupe  (zaposlene, investitore, potrošače,civilnom društvu, Vladi, itd), što potvrđuje I poslednji  GRI izveštaj za 2013.

Drugim rečima, merenje i izveštavanje  prema GRI standardima predstavljaju preduslove za transparentno poslovanje i unapređenje praksi društvene odgovornosti, koja podrazmeva odgovorni i etički  odnos  kompanija prema svemu onom na šta njeno poslovanje može imati uticaja. Što je potvrda da kompanija  vodi računa o prirodnom i društvenom okruženju u kome posluju, to jest o lokalnoj zajednici, životnoj sredini, tržištu i svojim zaposlenima uz poštovanje ljudskih i radnih prava.

Atlantic Grupa je kroz procese uključivanja stejkholdera, što je prvi princip poslednje verzije GRI izveštavanja, pokazala da nastoji da prepozna razumna očekivanja i interese stejkholdera i uključi u izveštaj pitanja i teme koji su njima važni. Kvalitet informacija iznetih u izveštaju omogućava stejkholderima da donose zasnovane i razumne odluke i procenjuju učinak kompanije.

Kontekst održivosti podrazumeva razmatranje načina na koje kompanija doprinosi, ili u budućnosti ima za cilj da doprinese, poboljšanju ekonomskih, ekoloških i društvenih prilika, kao i razmatranje razvoja događaja i trendova na lokalnom, regionalnom ili globalnom nivou.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link