UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija

Banca Intesa za ugrožene poplavama donirala 5 miliona dinara

2 min read
Podeli

Beograd, 20. maj 2014. – Banca Intesa donirala je ukupno 10 miliona dinara za pomoć ugroženim građanima i saniranje posledica razornih poplava koje su proteklih dana pogodile našu zemlju. Banka je danas uplatila 5 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave, dok je opštinama koje su se našle u teškoj situaciji tokom vikenda preko Crvenog krsta Srbije uputila donaciju od 50.000 litara flaširane vode i 4 tone hrane u vrednosti od 5 miliona dinara.

Banka Intesa je takođe oslobodila provizije gotovinske uplate i bezgotovinske prenose po osnovu donacija za pomoć ugroženom stanovništvu na posebno otvorene humanitarne račune. Istovremeno, banka je pozvala više od 3.000 svojih zaposlenih da pokažu solidarnost i pruže lični doprinos uplatama na namenski račun otvoren danas u ovu svrhu. Takođe, svim svojim klijentima iz poplavama pogođenih opština, fizičkim i pravnim licima koja imaju zaduženja u banci, Banca Intesa će obezbediti posebne pogodnosti kako bi im na još jedan način olakšala novonastalu situaciju.

Tokom vikenda zaposleni u banci učestvovali su u pružanju pomoći stanovnicima ugroženih područja u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije. Uloženi su i maksimalni napori da se omogući rad ekspozitura ili barem bankomata u poplavljenim gradovima kako bi se građanima obezbedila dostupnost sredstava u ovoj kriznoj situaciji. Iako je 18 ekspozitura imalo problema u funkcionisanju usled poplava unutar samih prostorija i isključenja električne energije, tamo gde je to bilo moguće, uz pomoć agregata ekspoziture su vraćene u funkciju.

U ovim teškim trenucima za našu zemlju, Banka će nastaviti da pruža podršku u saniranju posledica poplava i da pomaže najugroženijim građanima Srbije pokazujući solidarnost i brigu za one kojima je pomoć neophodna.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link