UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Atlantic Grupa pomaže u sve tri države pogođene poplavama

1 min read
Podeli

Beograd, 20. maj 2014. – Povodom vanredne situacije izazvane elementarim nepogodama, Atlantic Grupa je pokrenula koordiniranu akciju pomoći u sve tri države pogođene vodenom stihijom. Doniraju se proizvodi iz kategorija vode, lične higijene i konzervirane hrane.

U Hrvatskoj je pomoć osigurana putem Robnih rezervi, dok su u Srbiji tokom vikenda organizovane hitne donacije koje su isporučene republičkim Kriznim štabovima u vrednosti od preko 2 miliona dinara, što će se nastaviti i u narednom periodu u direktnoj komunikaciji sa potrebama kriznih štabova.

U Bosni i Hercegovini donacije će biti isporučene putem službenih organizacija koje su opremljene posebnim čamcima i helikopterima za dostavu.

Takođe, na nivou Grupe doneta je odluka da se svim zaposlenima čiji su domovi oštećeni u poplavama novčano pomogne u nastojanju da se sanira nastala šteta. U toku je analiza broja zaposlenih koji su pogođeni nepogodama, obzirom da kompanija svoje pogone ima i u Smederevskoj palanci, Ljuboviji kao i distributivne centre u Nišu, Čačku, odnosno mestima i prigradskim opštinama koje su stradale u poplavama.

Najugroženiji zaposleni kojima su domovi potpuno uništeni dobiće jednokartnu pomoć Atlantic Grupe na osnovu procene štete od strane komisije koja će biti formirana specijalno za tu namenu. U dogovu sa sindikatima oformljena je i Fondacija solidarnosti zaposlenih na dobrovoljnoj bazi, za pomoć kolegama koji su pretpreli štetu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link