UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Holcim Srbija od samog početka vanredne situacije angažovan u Paraćinu

1 min read
Podeli

Paraćin, 21. maj 2014. – Od samih početaka krizne situacije zaposleni u Holcim Srbiji su učestvovali u akcijama spasavanja, u postavljanju zaštitnih bedema, u evakuisanju ljudi koji su bili zarobljeni u svojim potopljenim kućama i njihovom transportovanju do prihvatnih centara koje je formirala opština.

Za ljude koji se nalaze u ovim centrima Holcim Srbija je obezbedila vodu za piće i hranu, a za akcije spasavanja: kamione dampere, čamce, pumpe za vodu, drobljeni kamen, sredstva za čišćenje, itd.

“Žalosno je da Srbija prolazi kroz ove užasne trenutke. Proteklih nekoliko dana bili smo svedoci nezamislive katastrofe koja se desila u u Paraćinu, ali smo pratili redovno i razvoj događaja u celoj zemlji. Čim smo shvatili da će Paraćin biti poplavljen mobilisali smo naše timove i obezbedili svu pomoć i podršku našim zaposlenima i lokalnoj zajednici, kako bi se prevazišla ova situacija. Videli smo i mnoge druge građane koji se angažovali i pomagali ugroženim ljudima na različite načine: volonterskim radom, snabdevajući ugrožene namirnicama, pružajući im sigurna skloništa itd. Želim da izrazim svoje divljenje za veliki trud i solidarnost koju su pokazali građani Paraćina i Srbije” – rekao je Klaudiju Soare, direktor Holcim Srbije.

Trenutno, Holcim Srbija ima nekoliko timova volontera koji pomažu svojim kolegama, prijateljima, komšijama i drugim članovima zajednice da očiste svoje kuće i da sve vrate u normalu.

Cementara Novi Popovac nije ozbiljno pogođena poplavama, ali su aktivnosti u Holcim Srbiji smanjene na minimum poslednjih dana, kako bi se oslobodili resursi koji su bili potrebni za izvođenje akcija spasavanja. Fabrika betona i Agregata nisu bile ugrožene poplavama.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link