UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Titan Cementara Kosjerić angažovana u lokalnoj zajednici

1 min read
Podeli

Kosjerić, 22. maj 2014. – U skladu sa trajnim opredeljenjem Titan Cementare Kosjerić da uvek pruža podršku lokalnoj zajednici u kojoj posluje, kompanija je preuzela obavezu pružanja pomoći ugroženim područjima u opštini Kosjerić od početka nepogode koja je zadesila Srbiju.

Od srede, 14. maja do danas, TCK je predala 7.500 tona materijala – za nasipanje bedema za zaštitu od poplava, a potom, kada je prvi talas prošao, za saniranje nastalih šteta od poplave, kao i od klizišta koja su se ovih dana pokrenula širom opštine.

Zaposleni u TCK ovih dana prikupljaju novac (u iznosu od jedne svoje dnevnice), a sredstva koja na ovaj način budu prikupljena biće usmerena, po polovina – na namenski račun Republike, i namenski račun Opštine. Kompanija će obezbediti i dodatna sredstva, u istom iznosu koji prikupe zaposleni, i usmeriti ih na račun Vlade.

Sestrinska kompanija, TITAN Cementarnica Usje iz Skoplja, poslala je šleper (22.500 litara) vode za piće Srbiji, i ova voda je već došla do ugroženih.

Na kraju, u okviru udruženja Cementna industrija Srbije CIS (sve tri cementare su članice ovog udruženja), donesena je odluka da se ugroženim područjima pomogne donacijom cementa, i u tom cilju ćemo u najskorijem roku kontaktirati nadležne službe.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link