UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Brza reakcija kompanije Vip mobile

2 min read
Podeli

Beograd, 20. maj 2014. – U ugroženim područjima Zapadne Srbije svi korisnici mobilne telefonije su imali otežanu komunikaciju ili prekid saobraćaja usled poplava i višečasovnih isključenja napajanja strujom. Odmah po dobijanju alarma o poteškoćama na mreži, Vipove tehničke ekipe zajedno sa kolegama iz kompanija Kodar i Erikson odmah su se uputile u pravcu Šapca, Obrenca, Lazarevca, Valjeva, Paraćina, Sremske Mitrovice, Osečine, Ljubovije, Kraljeva i ostalih ugroženih lokacija u nastojanju da normalizuju funkiconisanje baznih stanica i obezbede agregate za napajanje strujom gde god je bio moguć pristup opremi. Zahvaljujući ogromnim naporima terenskih tehničara koji su danonoćno bili na terenu, u roku od četiri dana saobraćaj je na najvećem delu ugroženog podoručja normalizovan i većina Vip baznih stanica na poplavljenim područjima su stavljene u funkciju.

Vip je ustupio šest satelitskih telefona Sektoru za vanredne situacije MUP Srbije sa ciljem da olakša komunikaciju sa spasilačkim timovima na terenu. Za prenos signala koristi se satelitski kanal koji Vip zakupljuje kao član Telekom Austrija Grupe, nezavisno od dostupnosti signala mobilne mreže.

U želji da korisnicima sa ugroženih područja omogući komunikaciju sa najbližima i nakon što potroše sadržaj iz tarife, Vip je obezbedio dodatnih 60 minuta/smartova za besplatne razgovore i 1GB interneta u nacionalnom saobraćaju. Identifikovano je više od 260.000 korisnika koji se o ovoj donaciji obaveštavaju i SMS porukom.

Vip je tokom trajanja vanredne situacije redovno upućivao urgentnu pomoć u vidu mobilnih telefona, pripejd SIM kartica, punjača za telefone i internet opreme i besplatnih telekomunikacijskih i internet usluga nacionalnim i lokalnim kriznim štabovima, Crvenom krstu Srbije i kolektivnim centrima za smeštaj ugroženih.

Kompanija Vip donirala je 5 miliona dinara na račun Vlade Republike Srbije. Time ukupna vrednost dosadašnje Vipove solidarne pomoći u vidu mobilnih usluga i opreme premašuje 195 miliona dinara.

U sedištu kompanije Vip mobile odmah su postavljeni punktovi za prikupljanje pomoći, pa su s Vipovci za manje od 5 dana prikupili preko 60 transportnih paketa pomoći u konzerviranoj hrani, sredstvima za higijenu, hrani za bebe i pelenama, donjem vešu i čarapa.

Veliku solidarnost pokazale su i naše sestrinske kompanije koje posluju u okviru Telekom Austrija Grupe. Holding Telekom Austrija Grupa je preko Ambasade Republike Srbije u Beču donirao 30 hiljada evra ugroženom stanovništvu u Srbiji, a A1 Telekom Austrija je otvorio humanitarni broj za prikupljanje SMS donacija. Zaposleni u našoj sestrinskoj firmi Si.mobil iz Slovenije prikupli su tri kombija pomoći za Srbiju. Kompanija Vip operator iz Makedonije aktivirala je donatorsku telefonsku liniju putem svi Vip korisinici u Makedoniji mogu da upute donaciju ugroženom stanovništvu u Srbiji.

Vip je, zajedno sa ostalim operaterima, u rekordnom roku obezbedio humanitarni broj 1003 putem koga Vip korisnici slanjem poruke doniraju po 100 dinara za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima i sanaciju štete. Stavljen je u funkciju i besplatan SOS broj 112 za pozivanje spasilačkih ekipa. Omogućeni su i besplatni pozivi na brojeve 0800 za instrukcije u vanrednim situacijama u toku i nakon poplava. Otvoren je i kratki broj 2161 za SMS donacije žrtvama polava u Republici Srpskoj.

Ukupna vrednost dosadašnje Vipove solidarne pomoći, u vidu novčanih sredstava, mobilnih uređaja, internet opreme za nacionalne i lokalne štabove, Crveni krst, kolektivne centre za smeštaj postradalih i besplatnih minuta/GB za korisnike iz kriznih područja, premašuje 195 miliona dinara.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link