UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vip postavlja standarde društveno odgovornog poslovanja

2 min read
Podeli

Beograd, 30. januar 2019. – Zalažemo se za reforme u društvu i poslovanje po najvišim standardima EU kroz Forum za odgovornoposlovanje, UN Global kompakt i sve veće poslovne asocijacije u Srbiji.

Jedan od naših prvih projekata uživa status tradicionalnog – Novogodišnja donacija. Odvajamo deo prihoda od SMS poruka tokom novogodišnjih i božićnih praznika i zajedno sa partnerskom organizacijom doprinosimo unapređenju života određene društvene grupe. Tako smo u 2018. godini sa Savezom Autizam Srbija pokrenuli digitalno savetovalište za porodice osoba sa autizmom i otvorili pet medicinskih soba, a uskoro će na raspolaganju biti i Radni centar.

Iako smo najmlađi operater na tržištu, inovativnost koju negujemo doprinosi poziciji lidera u društveno odgovornom poslovanju, ali i ulozi digitalizacije u tome. Imajući u vidu potrebu za osavremenjivanjem školskog sistema, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedili smo brzi 4G internet u 25 isturenih odeljenja škola u ruralnim delovima Srbije, kako bi nastavnici i đaci imali savremenu nastavu i pristup digitalnom sadržaju.

Kao telekomunikacioni operater, vidimo odgovornost u tome da javnost edukujemo o tome na koji način koriste internet, pogotovu kada je bezbednost dece u pitanju. Zbog toga smo pokrenuli platformu bezbedniklinci.rs, sa savetima pedagoga i alatima koji će pomoći roditeljima da bolje razumeju svoju decu i kako koriste internet.

Trudimo se da i kao poslodavac postavljamo standarde, što je rezultiralo time da smo prva kompanija sa Family Friendly Enterprise sertifikatom u Srbiji za porodično odgovorno poslovanje. Svi zaposleni mogu da računaju na fleksibilno radno vreme i rad van kancelarije. Ponosimo se što koleginice na porodiljskom odsustvu mogu mirno da se posvete novoj ulozi majke jer im je obezbeđena isplata pune razlike do ugovorene zarade tokom odsustva. Na tragu podrške roditeljima, u Vipu su mogući slobodni dani za polazak dece u vrtić ili školu, a i tate dobijaju dodatne slobodne dane za rođenje deteta.

Deca su budućnost naše kompanije

U okviru kompanije imamo vrtić, a zaposleni koji dobiju treće dete imaju i mesečnu naknadu od 10.000 dinara do 15. godine deteta, čime direktno dajemo doprinos populacionoj politici u Srbiji.

Izvor: Blic.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link