UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Škola u Senju dobila opremu za brzi internet – Vip i Ministarstvo prosvete nastavljaju digitalizaciju obrazovanja

2 min read
Podeli

Beograd, 24. januar 2019. – Predstavnici kompanije Vip mobile i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su u sredu, 23. januara, područnu školu “13. oktobar” u selu Senje kod Ćuprije, kojoj su u okviru projekta “4G učionice” donirani ruter sa brzim 4G internetom i prateća oprema, u cilju unapređenja i digitalizacije nastave u ruralnim područjima Srbije.

Pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci, dr Saša Stojanović, savetnica ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci mr Biljana Marić i vođa projekta u kompaniji Vip Mobile Ana Boroš Todić prisustvovali su časovima u školi u Senju, gde su se uverili na koji način je internet doprineo đacima i nastavnicima u radu i poboljšanju kvaliteta nastave. Projekat “4G učionice” uspešno je realizovan u 2018. godini, kada su isturena odeljenja 25 škola širom zemlje dobila internet opremu za podršku nastavnom kadru u digitalnoj edukaciji i daljem razvoju učenika na tom polju. Odeljenja su povezana veoma brzom 4G mrežom, što je omogućilo đacima i da ostvaruju kontakt sa vršnjacima iz drugih škola i priključe se nastavi i edukativnim sadržajima matičnih škola.

– Digitalizacija u obrazovanju je među najvažnijim prioritetima za nas, i na tom putu su ključna partnerstva kakva imamo sa Vipom, koji je prepoznao važnost da internet unapredi školovanje u svakom kutku Srbije – poručio je Stojanović.

Školu u Senju pohađa 39 učenika, a direktor Marko Đurić se sa nastavnicima zahvalio na donaciji. Iz kompanije Vip mobile poručuju da će nastaviti da osluškuju potrebe koje će doprineti razvitku lokalnih zajednica.

– U Vipu, lidersku poziciju u digitalnoj transformaciji gradimo i kroz naše društveno odgovorno poslovanje. Veliko nam je zadovoljstvo što vidimo konkretne rezultate zajedničkih napora da osavremenimo školski sistem – poručila je Ana Boroš Todić.

Projekat “4G učionice” jedna je od aktivnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije Vip mobile koja podrazumevaju digitalna rešenja, poput aplikacije za bezbednost dece na internetu “Dečja zona”, platforme “Bezbedni klinci”, kao i digitalnog savetovališta u vidu donacije Savezu udruženja Autizam Srbija.

Izvor: eKapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link