UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Forum za odgovorno poslovanje i u godini pred nama nastavlja sa brojnim CSR aktivnostima

2 min read
Podeli

Beograd, 29. januar 2019. – U 2018. godini Forum je obeležio 10 godina od osnivanja pod sloganom Deset godina prvi. Tokom godine realizovano je više različitih aktivnosti i događaja koji su predstavljali priliku za dodatno pozicioniranje mreže kako kod postojećih članica i partnera, a tako i omogućili povezivanje sa novim stejkholderima.

Tokom prethodne godine, mreža je postala bogatija za četiri nove članice ManpowerGroup SerbiaIkea Srbija, Rakita Exploration i Nordeus.

Tokom 2018. godine, objavljene su dve publikacije Rezultati šestog Godišnjeg upitnika o društveno odgovornom poslovanju za 2017, koji pokazuju da su kompanije članice uložile više od 1.058.882.618,46 RSD, od toga za podršku lokalnoj zajednici bilo je namenjeno 358.624.422,02 RSD i „Doprinos održivoj budućnosti“ koja izveštava kako su aktivnosti vodećih kompanija u Srbiji usklađene sa Agendom 2030.

U Junu 2018. održana je jubilarna deseta volonterska akcija Naš Beograd koja je ove godine okupila više od 400 volontera iz 30 društveno odgovornih kompanija, a Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv dodelili su i prvu Nacionalnu nagradu za volontiranje u 4 kategorije.

Osnaživanje i uključivanje malih i srednjih preduzeća postignuto je kroz brojne tematske sastanke i treninge: 60 učesnika iz sektora MSP imalo je priliku da se upozna sa konceptom društveno odgovornog poslovanja na četiri događaja kojima je prisustvovalo ukupno više od 90 učesnika. U svojstvu promocije benefita članstva, organizovano je ukupno 14 individualnih sastanaka sa različitim kompanijama, a ponosni smo i na činjenicu da smo postali član evropske mreže CSR profesionalaca – European Association of Sustainability Professionals (EASP), osnovane sa ciljem razmene iskustava svih onih koji su zainteresovani za promovisanje održivosti kao razvojnog faktora.

Kao mreža koja je posvećena promociji i daljem unapređenju koncepta društveno odgovornog poslovanja, u prethodnoj godini započeli smo sa aktivnostima zagovaranja u oblasti poboljšanja pravnog i regulatornog okvira za davanja: U saradnji sa partnerima Forum za odgovorno poslovanje je inicirao onivanje Saveta za filantropiju. Savet je osnovan u avgustu 2018. pod pokroviteljstvom Predsednice Vlade Republike Srbije.

Godina iza nas krunisana na proslavom obeležavanja 10 godina rada mreže, i zalaganja da se javni, privatni i civilni sektor udruže u stvaranju boljeg društva. Tokom gala večeri kojom je obeležen ovaj jubilej, pod sloganom DESET GODINA PRVI, a uz prisustvo brojnih prijatelja, partnera i saradnika, UniCredit banka podržala je sa 100.000.- dinara udruženje Atina i socijalno preduzeće „Bagel Bejgl“, koje ekonomski osnažuje žene žrtve trgovine ljudima. Podrška socijalnim preduzećima pružena je i kroz kupovinu njihovih proizvoda za šta je sredstva obezbedila Eurobanka, dok je na Twitter-u i Instagramu pod pokroviteljstvom Erste Banke putem hashtagova #desetgodinaprvi i #verujusebe, sakupljana podrška za novoosnovano preduzeće „Ruke“ iz Pančeva, kojima je na kraju večeri, dodeljen ček od 100.000.- dinara za kupovinu alata za opremanje krojačke radionice.

I u ovoj godini, očekuje nas mnogo rada i brojne aktivnosti, a naše aktuelnosti pratite na sajtu odgovornoposlovanje.rs, društvenim mrežama i prijavom na naš newsletter ovde.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link