UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Coca-Cola nastavlja da ulaže u razvoj zajednice

2 min read
Podeli

Beograd, 6. jun 2017. – Coca-Cola HBC Srbija predstavila je četvrti lokalni Izveštaj o održivom poslovanju za 2016. godinu koji prikazuje rezultate kompanije u domenu zaštite životne sredine, ulaganja u zajednicu i angažovanja zaposlenih.

Prisutnima na prezentaciji izveštaja, održanoj danas u Dorćol Platz-u u Beogradu, preko video snimka obratio se Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija, koji je tom prilikom rekao da na održivo poslovanje gledaju, kao na investiranje u bolju i sigurniju budućnost, ne samo kada su u pitanju poslovni rezultati, već i budućnost zaposlenih, životna sredina i zajednica u celini.

Protekla godina donela je nove ambiciozne ciljeve Coca-Cola HBC Grupe u ovoj oblasti, a naša operacija nastaviće da doprinosi njihovom ostvarenju u svim definisanim oblastima, ostajući dosledna svom strateškom opredeljenju da poslovanje širimo na odgovoran, profitabilan i održiv način. Ove godine želimo da motivišemo druge i dodatno podržimo socijalno preduzetništvo, jer samo kroz kontinuirani rast i razvoj lokalne zajednice može da se razvija i naše poslovanje. Upravo zbog toga želimo da ispirišemo pojedince ali i druge kompanije da u što većoj meri pomažu razvoj socijalnog preduzetništva jer je to budućnost održivog razvoja lokalne ekonomije i privrede, istakao je Ružević.

Rezultate izveštaja predstavila je Jovana Tufegdžić, External Communication Executive, koja je rekla da je kompanija u prethodnoj godini uložila više od 38 miliona dinara i 500 volonterskih sati u razvoj zajednice.

Panel-Coca--Cola-HBC-

U periodu od 2007. do 2016. godine potrošnja vode po litru proizvedenog pića smanjena je za 52 odsto. Povećan je nivo upotrebe recikliranih materijala u proizvodnji približno 8 odsto, dok je reciklirano čak 97,7 odsto otpada u proizvodnji. Posebna pažnja je poklonjena profesionalnoj podršci mladima, kroz Coke summership program letnje prakse, Carieer from the bottle program zapošljavanja mladih, kao i više stotina sati predavanja studentima univerziteta u Srbiji. Izveštaj o održivom poslovanju je pripremljen prema međunarodno priznatom GRI4 standardu i ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku, naglasila je Tufegdžić.

Kao potvrda izuzetnih rezultata, kako je dodala, Coca-Cola HBC Srbija je u 2016. godini drugi put za redom osvojila  nagradu za najbolju operaciju u Coca-Cola HBC Grupi. Takođe, Coca-Cola HBC Grupa je po treći put proglašena za svetskog lidera u oblasti održivosti među proizvođačima napitaka od strane Dau Džons indeksa održivosti (DJSI).

Ovogodišnje predstavljanje izveštaja bilo je posvećeno promovisanju socijalnog preduzetništva, kroz koje kompanija, ali i njeni brojni partneri podržavaju pojedince i organizacije da postanu ekonomski nezavisni i tako omoguće sebi bolji socio-ekonomski položaj. Nakon predstavljanja izveštaja, organizovana je panel diskusija na temu socijalnog preduzetništva.

Ulaganje u zajednicu u brojkama:

Uloženo više od 38 miliona dinara i 500 volonterskih sati u razvoj zajednice

Coca-Cola HBC Srbija najbolji poslodavac i u 2016. godini

Smanjena upotreba vode za 52 odsto po litru proizvoda od 2007. do 2016. godine

Reciklirano je čak 97,7 odsto otpada u proizvodnji

Otvoren regionalni Centar za sokove u koji je uloženo četiri miliona evra

Izveštaj o održivom poslovanju kompanije Coca-Cola HBC Srbije za 2016. godinu možete preuzeti ovde.

Izvor: instore.rs

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link