UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Delhaize počinje naplatu plastičnih kesa u prodavnicama Shop&Go

1 min read
Podeli

Beograd, 10. april 2018. – Kompanija Delhaize Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata – prodavnicama Shop&Go. Kako se navodi na internet stranici Shop&Go, naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara.

– Na ovaj način želimo da smanjimo upotrebu plastičnih kesa koje zagađuju našu životnu sredinu i da naš komšiluk učinimo čistijim i lepšim – navodi se u obaveštenju potrošačima.

Kupci Shop&Go marketa koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila, odnosno do isteka zaliha, besplatne pamučne cegere za kupovinu, piše na sajtu.

Menadžer korporativnih komunikacija Delhaize Srbija, Nikola Papak, rekao je ranije da je ta kompanija “spremna da pokrene inicijativu i zajedno sa kupcima da doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji”.

– Postoje različiti modaliteti, jedan od najefikasnijih je uvođenje naplate plastičnih kesa. Prema dosadašnjim iskustvima na drugim tržištima, ovaj model je dao najbolje rezultate, jer smanjuje potrošnju plastičnih kesa i do 80%.

Prosečno, inače, svaki stanovnik Srbije dnevno upotrebi sedam kesa, a godišnje ih se u Srbiji odbaci dve milijarde.

Izvor: ekapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link