UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Delta Holding priredila humanitarnu akciju u dečjem selu u Sremskoj Kamenici

2 min read
Podeli

Sremska Kamenica, 24. decembar 2015. – Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici bilo je ispunjeno veselom novogodišnjom muzikom i dečjom srećom jer je Delta holding fondacija priredila humanitarnu akciju „Deda Mrazovi pomoćnici” za decu do 18 godina, koja su tom prilikom dobila 150 velikih paketića. Program „Jačanje porodice”, sa svoja dva potprograma „Treći roditelj” i „Vreme za mene”, uspešno u velikoj sali Dečjeg sela okupio decu iz socijalno ugroženih porodica koja žive na teritoriji Novog Sada, Temerina, Žablja, Vrbasa i Bača.

“To je odlična prilika da se deca upoznaju s drugom decom, kao i da izađu iz svakodnevne rutine”, kaže porodična saradnica Nikica Marinković. “Većina tih mališana će, kao i poneki roditelji, večeras prvi put videti Deda Mraza uživo, tako da se svi raduju ovom druženju!”

Decu su naročito zabavili glumci predstave „ Šalabalabajka”, u kojoj su glumili Slobodan Boda Ninković, Marija Veljković i Jovica Jocko Tišma. A džinuljak, koji nije hteo da bude tužan već strašan, i koji hoće da neće da ide u školu ili hoće da neće da pere zube, posebno je nasmejao publiku i, zapravo, preneo im važne životne poruke. Na kraju su sva deca, budući da su bila dobra u 2015. godini, dobila paketiće u kojima su bile upakovane igračke, slatkiši i školski pribor.

Program „Jačanje porodice” postoji već četvrtu godinu i ima za cilj pružanje podrške i prevencije izmeštanja dece iz bioloških porodica. U okviru „Vremena za mene” organizuju se svakodnevne višečasovne radionice za decu čiji roditelji treba da se zaposle, dok „Treći roditelj” podrazumeva angažman takozvanih menayera kojima bude dodeljeno po jedno dete koje treba da podržavaju spram njegovih potreba (finansijska pomoć, kupovina uybenika, odeće i slično).

Dečje selo iz Sremske Kamenice organizuje razne akcije tokom cele godine.– Zadovoljni smo koliko su ljudi senzibilni i otvoreni tokom cele godine – kaže Nikica Marinković.Ipak, pred novogodišnje praznike uvek bude najveća frka i gužva, te i u ponedeljak imaju dodelu paketića, ali u okviru programa „Porodični saradnik”, koji je u saradnji sa Studentskom humanitarnom fondacijom „Osmeh na dar”.

Izvor: dnevnik.rs

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link