UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Deset timova konkuriše za program „mts startap ubrzanje“

2 min read
Podeli

Beograd, 14. novembar 2017. – Deset timova tehnoloških preduzetnika konkurisaće ove godine za podsticaj od ukupno 20.000€ u okviru programa „mts startap ubrzanje“, koji Telekom Srbija pokreće u saradnji sa partnerskom organizacijom SEE ICT. Pored novčanog iznosa, Telekom Srbija će timovima koji pokažu najviše spremnosti da razviju svoju poslovnu ideju pružiti mentorsku podršku i obezbediti servise neophodne za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup Internetu i cloud server.

Program „mts startap ubrzanje“ namenjen je polaznicima Startap akademije – tromesečnog edukativnog programa koji po šesti put organizuje SEE ICT. Timovi će uz podršku predavača, uspešnih preduzetnika iz Srbije i regiona, razvijati raznovrsne poslovne ideje, od specijalizovane društvene mreže za mlade mame i korišćenja veštačke inteligencije za kupoprodaju polovnih automobila, do rešenja kojim se automatizuje razvoj softvera.

„Dobri rezultati prvog ‘mts startap ubrzanja’ ohrabrili su nas da agilnije uđemo u saradnju sa startap ekosistemom. Dobili smo uvid u proces inovacija u različitim oblastima i drugačije modele razvoja poslovne ideje. S druge strane, doprineli smo ekspertizom u procesu upravljanja različitim setovima podataka i upravljanja rastom. Svesni smo da je timovima potrebna jaka podrška na samom početku, dok ne počnu da pristižu prvi korisnici i prvi prihod, i zato smo tu“, rekao je na otvaranju Akademije Milan Simić, izvršni direktor Direkcije za IT podršku i ICT servisa.

Milan Simić će kao član petočlanog žirija učestvovati u odabiru najviše tri tima koja će podeliti sredstva u iznosu od 20.000€. Pored njega, u žiriju će biti predstavnik udruženja SEE ICT, kao i trojica uspešnih preduzetnika iz Srbije. Kriterijumi kojima će se žiri rukovoditi jesu sposobnost tima da razvije svoju poslovnu ideju, inovativnost i jedinstvenost njihovog rešenja, kao i strateški pristup razvoju proizvoda. Više informacija o uslovima učešća u programu mts startap ubrzanje potražite ovde.

Telekom Srbija zajedno sa partnerskim organizacijama želi da podstakne razvoj tehnološkog preduzetništva i IT zajednice u Srbiji. Kompanija deli opredeljenje udruženja SEE ICT, koje je posvećeno tome da kroz svoje raznovrsne edukativne programe do 2020. godine obuči 100.000 IT stručnjaka. Telekom Srbija je ujedno i nacionalni partner u osam Startit centara širom zemlje, u kojima udruženje SEE ICT sprovodi svoje edukativne programe, organizuje stručne konferencije, meetup-e i druge specijalizovane događaje.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link