UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vodič za odrastanje uz podršku Telekoma Srbija

2 min read
Podeli

Beograd, 12. novembar 2017. – „Pokret za žensku košarku – Marina Maljković“, koji već skoro dve godine sa velikim uspehom sprovodi besplatne škole košarke za devojčiceosnovnoškoskog uzrasta, promovisao je vodič za odrastanje pod nazivom „250 dobrih saveta”. Ovaj priručnik objavljen je uz podršku Telekoma Srbija koji je još na početku rada „Pokreta“ prepoznao značaj celog projekta kako za sportski razvoj dece, tako i za razvoj i negovanje pravih vrednosti – timske igre, fer-pleja i zdravih životnih navika.

„U saradnji sa našim prijateljima iz Telekoma Srbija ušli smo u projekat prikupljanja i objavljivanja svih onih dobrih saveta koje u ʹPokretuʹ prenosimo našim malim košarkašicama. Naša osnovna ideja je bila da im pomognemo u mnogim situacijama i iskušenjima sa kojima se suočavaju na terenu i treninzima, ali i u stvarnom životu, kako bi jednog dana izrasle u vredne i dobre osobe, cenjene u društvu. Želimo da ih motivišemo, inspirišemo i učimo pravim ljudskim vrednostima. U priručniku su se našli i saveti za roditelje, kako da budu prava podrška i kako da hrabre svoju decu, umesto da stavljaju veliki pritisak na njih kada su sportski rezultati u pitanju“, izjavila je Marina Maljković.

Priručnik sadrži savete u vezi sa košarkom, ali i socijalizacijom, obrazovanjem, zdravim životom, a pored toga u njemu se mogu naći i motivacione misli sportskih velikana koje treba da ohrabre i inspirišu male košarkašice.

„Veoma mi je drago što smo u pravom trenutku prepoznali priliku da kroz podršku ʹPokreta za žensku košarkuʹ podržimo izbor velikog broja devojčica da se bave košarkom. ʹPokretʹ neguje razvoj sportskog duha i fer-pleja, usvajanje zdravih navika i ističe značaj obrazovanja, a to su vrednosti za koje  se i mi u Telekomu Srbija zalažemo, svakodnevno unapređujući i olakšavajući  komunikaciju među ljudima. Upravo zbog toga preporučujem devojčicama da se uz pomoć priručnika za odrastanje potrude da budu još plemenitije drugarice, bolje i uspešnije košarkašice koje će možda jednog dana biti sportski ambasadori  svoje zemlje u svetu“, istakla je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

U prethodne dve godine  više od 800 devojčica pohađalo je besplatno školu košarke u „Pokretu“ u nekoliko gradova širom Srbije. Iz dana u dan sve više devojčica ulazi u svet sporta i priključuje se Marininoj školi košarke.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link