UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Deseti Case Study Show i studija slučaja za Telekom Srbija

2 min read
Podeli

Beograd, 23. martt 2016. – Učešćem u jubilarnom, desetom Case Study Show seminaru studentske organizacije ESTIEM, Telekom Srbija je još jednom potvrdio posvećenost mladima, značaju ulaganja u obrazovanje i razvoju preduzetničkog razmišljanja.

Case Study Show kao manifestacija koja studentima omogućava rešavanje studije slučaja na zadatu temu kompanija učesnica projekta, ove godine je Telekomu Srbije omogućila uvid u ideje za koje mladi smatraju da su najbolje za pokretanje preduzetničkog projekta i firme u oblasti IKT u Srbiji. Od tri tima koji su rešavali studiju slučaja izdvojilo se rešenje pod nazivom „Health Hub“, tima u čijem su sastavu bili Dušica, Milan i Teodora, studenti Beogradskog univerziteta. Njihova poslovna ideja zasniva se na razvoju kompanije koja bi administrirala sajt i razvila aplikaciju za mobilne uređaje namenjenu unapređenju sistema lečenja i nabavke lekova.

Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost, koja je postavila zadatak i saslušala ideje, zaključila je da su studenti sa mnogo entuzijazma i energije pristupili razradi zadatka i ocenila koncept događaja veoma  korisnim kako za studente, tako i za Telekom Srbija.

Case Study Show je otvoren za sve studente Univerziteta u Beogradu i predstavlja  priliku za sticanje mnogih korisnih veština kao što su komunikativnost i timski duh, posvećenost zadatku, veštine prezentovanja, veštine donošenja odluka i organizacije  koje studentima kasnije omogućuju lakše snalaženje u realnim poslovnim situacijama.

Deset godina dugu tradiciju manifestacije Case Study Show obeležili su dobri takmičari, uspešne kompanije koje posluju na domaćem tržištu kao i vredni i posvećeni organizacioni timovi koji su se potrudili da ovo takmičenje poprimi karakteristike svetskih takmičenja te vrste. Evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta (ESTIEM) ima 6000 članova i 79 kancelarija u 29 evropskih zemalja, a Telekom Srbija podržava Case Study Show od 2010. godine.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link