UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

EKO Serbia podržala BELhospice kampanju za izgradnju prvog hospisa u Srbiji

2 min read
Podeli

Beograd, 23. mart 2016. – Kompanija EKO Serbia podržala je BELhospice kampanju za prikupljanje sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Leo D‘аеs, belgijski ambasador u Srbiji i predsednik Odbora pokrovitelja BELhospice kampanje, zajedno sa generalnim direktorom kompanije EKO Serbia, Goranom Dejanovićem, postavio je prvu donatorsku kutiju koje će od danas biti na EKO pumpama u Beogradu i okolini. Sva prikupljena sredstva biće usmerena za izgradnju prvog hospisa u Srbiji. Ovom prilikom gospodin Dejanović je izjavio:  „Velika nam je čast da uvek pomažemo onima kojima je pomoć potrebna a posebno smo ponosni na ovaj projekat budući da su onkološki pacijenti u Srbiji jedna od najugroženijih grupa. Nadamo se da će se mnoge kompanije i pojedinci pridružiti ovoj humanitarnoj akciji“.

BELhospice je u novembru 2015. godine započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji,  ustanove za smeštaj onkoloških pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Kompanija EKO Serbia a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Hellenic Petroleum,  energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. U Srbiji je uložila preko 100 miliona evra a zapošljava preko 800 ljudi.  Danas u Srbiji kompanija posluje kroz mrežu od 53 benzinske stanice i planira da nastavi sa ekspanzijom, sa ciljem da proizvodi i usluge kompanije budu dostupne širom zemlje.

BELhospice je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 12 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda. Uspešnom radu centra doprinose lekari, medicinske sestre, psihosocijalni tim i volonteri, a pored pomoći pacijentima i njihovim porodicama, centar organizuje i redovne edukacije javnosti i volontera. Ovakav pristup istovremeno motiviše zajednicu da podrži i učestvuje u dobrotvornom radu. Sve usluge BELhospice centra su u potpunosti besplatne za pacijente i njihove porodice, a organizacija se finansira putem donacija i organizovanjem humanitarnih događaja u toku godine. U novembru 2015. godine BELhospice je počeo kampanju za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji koji će pacijentima pružiti najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link