UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice COVID-19 CSR Index Tržište

Elixir Group – proizvodimo punim kapacitetom, neće biti nestašice đubriva u Srbiji

2 min read
Podeli

Beograd, 18. april 2020. – Poslovni sistem Elixir Group tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, uz primenu svih mera zaštite zdravlje zaposlenih i sistema za rad od kuće gde god je to moguće, uspešno održava kontinuitet proizvodnje kako bi se obezbedile dovoljne količine mineralnih đubriva za prolećnu setvu.

Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen – kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group.

U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade – ponosno ističu u Elixiru.

U znak zahvalnosti našim herojima, koji su u otežanim okolnostima vanrednog stanja ostvarili rekordnu proizvodnju, i kao vid podrške njihovim porodicama, uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima.

Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović. 

Sve članice poslovnog sistema Elixir Group, nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima i tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara – za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama.

Sa uverenjem da su ljudi najveća snaga nastavljamo redovno poslovanje, ulažući u očuvanje poslovne aktivnosti i znanje, što će biti imperativ daljeg razvoja privrede i celog društva u vremenu posle krize, kažu u Elixiru.

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link