UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Fond za budućnost

1 min read
Podeli

Beograd, 9. septembar 2015. – U okviru programa poslovne obuke „Fond za budućnost“ Delta fondacije, raspisan je konkurs za izbor 10. generacije stipendista u poljoprivrednim školama u Futogu, Zrenjaninu i Somboru.

Prezentacijom programa srednjoškolcima ove tri škole, 3.,4. i 7. septembra, započet je novi ciklus poslovne obuke, a đaci su tom prilikom dobili sve informacije neophodne za prijavljivanje na konkurs. Školske 2015/2016. programom će biti obuhvaćeno 45 učenika obrazovnih profila: veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar i rukovalac – mehaničar poljoprivredne tehnike. Jedan od osnovnih kriterijuma konkursa, pored odličnog uspeha, je da učenik dolazi iz porodica lošijeg materijalnog statusa.

Program, koji predstavlja sponu između poslovnog sektora i obrazovnog sistema, obuhvata profesionalnu i praktičnu obuku, u okviru koje će učenici pohađati radionice u trajanju od 6 meseci, a nakon završene školske godine obavljaće praksu na imanjima Delta Agrara u Apatinu, Čelarevu i Banatskoj Topoli. Program, koji traje dve godine, obuhvata i mesečno stipendiranje đaka u iznosu od 10.000,00 RSD, a svaka sledeća generacija obuhvatiće novih 45 učenika.

Razvojem mladih talentovanih đaka, edukacijom, obukom i stipendiranjem, Delta Fondacija nastoji da im pruži mogućnost da nadograde svoje znanje i lakše obezbede put ka daljem profesionalnom i ličnom napretku. Nakon završenog programa mladima se nudi i mogućnost radnog angažovanja na imanjima Delta Agrara.

Program poslovne obuke „Fond za budućnost“ Delta Fondacija pokrenula je 2006. godine sa ciljem da podrži mlade bez roditeljskog staranja koja se nalaze na smeštaju u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji. Do 2015. kroz program je prošlo 264 mladih, a u skaldu sa novom strategijom društveno odgovornog poslovanja kompanije Delta Holding, od školske 2015/2016. u program poslovne obuke biće uključeno i 45 učenika iz 3 poljoprivredne škole u Srbiji.

Izvor: Delta fondacija 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link