UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija Vesti

Glasanje za projekte polufinalista Superste

2 min read
Podeli

Beograd, 9. oktobar 2017. – Svi koji žele da svojim glasom podrže nove inicijative čiji je cilj da donesu promene u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja i mlade ljude koji su njihovi autori, mogu glasati za projekte polufinalista programa Superste.

Glasanje javnosti za projekte traje do srede 11. oktobra, u podne, a ideju koja vas je oduševila možete podržati glasanjem na platformi Superste.netFejsbuku i Tviteru

Na sajtu mogu saznati i više detalja o 22 projektne ideje polufinalista ovog programa, namenjenog mladim, kreativnim pojedincima i grupama koji traže podršku u znanju i materijalnim resursima za razvoj društveno odgovornih projekata.

Polufinalisti iz cele Srbije, od Novog Sada do Niša, preko Beograda, Užica, Novog Pazara i Bača, okupili su se 29. i 30. septembra u Novom Sadu u okviru hakatona Ideodrom, gde su svoje ideje za projekte razvijali i dodatno usavršavali. Interaktivne radionice i inspirativna predavanja na Ideodromu pružile su priliku da 30 najboljih ideja dostignu viši nivo i razviju se u projekte koji bi trebalo da dugoročno doprinose razvoju društva.

U tome su im pomagali Superste mentori, iskusni profesionalci iz sveta biznisakao što su Đorđe Krivokapić (Fakultet organizacionih nauka), Marko Radenković (Nova Iskra), Dejan Ubović (KC Grad), Andrea Brbaklić (Axis Consulting) i Aleksandra Kosanović (Erste Banka), Ivan Ćosić (Plan&Hill), Sonja Dakić (DajDaj), Biljana Dakić Đorđević (Trag fondacija), kao i nezavisni konsultanti, Aleksandar Maćašev i Aleksandra Vesić. 

Među projektima koji su ušli u polufinale prednjačili su oni posvećeni neformalnom obrazovanju kroz interaktivna predavanja i radionice, i korišćenju digitalnih tehnologija u razvoju i promociji kulture, umetnosti na lokalnom i nacionalnom nivou. Mladi aktivisti zainteresovani su za unapređenje društva u raznim oblastima, razvojem lokalnih preduzetničkih zajednica, a njihove ideje podrazumevaju razvoj internet platformi, aplikacija, organizaciju oflajn akcija i razvoj lokalnih centara kulture.

Pored polufinalista programa Centrifuga namenjenog formalnim i neformalnim grupama koje žele da razviju sopstvene projekte, priliku da se bore za finansijsku i mentorsku podršku dobili su i alumnisti programa Superste, kroz novi konkurs Superste+ namenjen umrežavanju projekata iz prethodnih ciklusa programa.

Ideje koje budu podržane glasovima onlajn zajednice naći će se među 20 finalista koji će imati priliku da se predstave pred Superste žirijem 18. oktobra. Žiri će odabrati 10 projekata programa Centrifuga i tri pobednička Supeste+ projekta, biće dodeljena i jedna nagrada publike za projekat u okviru Centrifuge koji ima najveći broj glasova, a ukupni fond za njihovu realizaciju iznosi 7.200.000 dinara.

Izvor: n1info.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link