UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Pokreni startap uz pomoć onih koji su već uspeli — 6. Startap akademija je besplatna, 20.000€ grant najboljima

1 min read
Podeli

Beograd, 16. oktobar 2017. –  Startit organizuje Startap Akademiju, obrazovni program namenjen startapima u ranoj fazi razvoja koji za cilj ima ubrzanje razvoja domaće startap scene. Ove godine se uvode dve novine. Po prvi put je program besplatan za startape — troškove pokrivaju nacionalni partneri Startit Centara: Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Quantox i GameCredits.

Druga novina je da se grant od 20.000€ ove godine može dodeliti po nahođenju žirija, jednom ili više startapa, za razliku od prošlogodišnjeg izdanja gde su tri startapa ravnopravno delila novac.

Kroz program Startap Akademije do sada je prošlo preko 100 učesnika koji su uzeli preko 2 miliona evra investicija i ostvarili preko 10 miliona evra prihoda.

Iako je besplatna, ove godine će Startap Akademija imati najstrože kriterijume do sada — na program će biti primljeni samo startapi sa demonstriranom posvećenošću, inovativnim idejama i osnivačima motivisanim na mukotrpan rad koji je potreban za razvijanje ambicioznog biznisa.

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, MTS će i ove godine dati grantove u ukupnom iznosu od 20.000 evra za startape koji najviše obećavaju i kojima je grant najpotrebniji. Prošle godine dobitnici su bili startapi Balloonera, AddTag, i Cactomain, a ove godine se uvodi i mogućnost da se grant podeli na više timova ili ograniči na samo jedan.

Program se održava dva puta nedeljno — ponedeljkom i sredom od 18.30h do 21h. Traje tri meseca, od 13. novembra do 1. marta (uz pauzu za praznike), i održavaće se u prostorijama Startit Centra u centru Beograda.

Prijave su otvorene do 25. oktobra, a možete se prijaviti putem forme ovde.

Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici Startap Akademije.

Izvor: startit.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link