UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Partnerstvo Vesti

Vojvođanska banka donirala računare gerontološkom centru u Novom Sadu

2 min read
Podeli

Novi Sad, 16. oktobar 2017. – Vojvođanska banka pokrenula je, povodom oktobraMeseca solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Danas, na 53. rođendan ove ustanove, Gerontološkom centru Novi Sad uručeno je 40 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kargujevcu, Knjaževcu, Apatinu, Šapcu, Kikindi, Vršcu, Nišu, Leskovcu, Surudlici i Novom Pazaru.

Zorica Džida, direktorka Sektora društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke istakla je da ova institucija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

„Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, rekla je Džida i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju.

Direktorka Gerontološkog centra Novi Sad Slavica Škrbić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog centra i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

„U našem centru vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici  raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike“,  objasnila je direktorka ove ustanove.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link