UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Moj izbor 2015 za Banca Intesa

2 min read
Podeli

Beograd, 29. decembar 2015. – Banca Intesa nagrađena je treći put po redu priznanjem za društenu odgovornost „Moj izbor“ koje dodeljuje neprofitno udruženje građana „Moja Srbija“, uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda. Banca Intesa je ovaj put osvojila nagradu u kategoriji razvoj lokalne zajednice, nakon priznanja za ulaganje u humanitarne projekte i priznanja za sprovedene aktivnosti namenjene očuvanju kulturne baštine.

Stručna komisija sаstаvljenа od predstаvnikа uglednih domаćih orgаnizаcijа i institucijа, uručila je Banci priznanje za doprinos razvoju lokalne zajednice koji je tokom 2015. godine uključio 3.400 sati volonterskih aktivnosti realizovanih u okviru šireg programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“, kao i finansijsku podršku zdravstvenim, socijalnim i obrazovnim ustanovama, ali i neprofitnim i humanitarnim organizacijama u iznosu od oko 23 miliona dinara.

„Kao vodeća banka na tržištu Srbije, svesni smo da imamo dodatnu odgovornost da se sa posebnom pažnjom staramo o potrebama društva. Ovo priznanje, koje ima posebnu težinu jer dolazi od udruženja građana, je potvrda stalnih zalaganja Banke da aktivno učestvuje u životu zajednice i pomogne rešavanju njenih problema.“, izjavila je Rajka Šinik Vulić, direktor Odeljenja za PR i društveno odgovorno poslovanje Banca Intesa.

Tokom 2015. godine, Banka je u okviru programa korporativnog volonterstva  „Intesa od srca“ sprovela više aktivnosti među kojima se izdvajaju uređenje domova za stare u četiri grada u Srbiji, priprema blizu 1.000 novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja i mališane sa smetnjama u razvoju, kao i učešće u volonterskoj akciji „Naš Beograd 2015“. Takođe, zaposleni u Banci su preduzetnicama širom zemlje prenosili svoje znanje iz oblasti finansija i menadžmenta u sklopu programa podrške razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji „Žene u biznisu“, realizovanog u saradnji sa EBRD.

Udruženje građana „Moja Srbija“ od 2011. godine dodeljuje priznanja “Moj izbor” zа društvenu odgovornost sa ciljem da podstakne privredne subjekte koji posluju u Srbiji dа ulаžu u očuvаnje životne sredine, u rаzvoj zаjednice u kojoj posluju, kаo i dа kontinuirano doprinose poboljšаnju životа svojih zаposlenih, njihovih porodicа i društvа u celini.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link