UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„OkO Srbije“ u Beogradu i Boru

2 min read
Podeli

Beograd, 16.06.2015. – Nastavljajući saradnju sa Asocijacijom fotografskih autora na projektu „OkO Srbije“, Telekom Srbija i ove godine dao je podršku kreativnim idejama i povezivanju mladih u različitim kulturnim sredinama. U drugom delu projekta, koji je započet prošle godine kada su se uz fotografisanje družili mladi iz Beograda i Novog Pazara, „OkO Srbije vol.2“ ovog puta mladima iz Beograda i Bora pružio je priliku za otkrivanje novih perspektiva gradova kroz objektiv foto aparata. Najuspelijih četrdeset radova predstavljeno je na završnoj izložbi u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu, koja će se krajem juna preseliti u Bor.

Dragan Kujundžić, autor projekta, istakao je da je postignut cilj da se povežu mladi fotografi iz različitih delova Srbije preko zajedničkog interesovanja – fotografije. „Ovom izložbom Beograđani će moći da vide fotografije Bora, kao i da vide kako neko sa strane doživljava njihov grad. Zahvaljujući podršci Telekoma Srbija projekat „OkO Srbije“ živi i dalje i povezuje različite delove Srbije na umetnički način“, izjavio je Dragan Kujundžić.

Fotografija kao univerzalno sredstvo komunikacije danas je više nego ikad prisutna u životima mladih kao neumornih korisnika interneta i društvenih mreža. Na taj način ona predstavlja most koji povezuje i smanjuje geografsku razdvojenost, kulturne i etničke različitosti. Fotografija predstavlja dominantan vid komunikacije među mladima i interesovanje za ovu umetničku formu je veliko, bez obzira na sredinu i životno okruženje.

„I pored napornih šetnji i fotografisanja, bilo je veoma zanimljivo obići Beograd i upoznati ga. Lepo je bilo i druženje i sticanje novih prijateljstava. Stanovnici Beograda su nam bili posebno interesantni i njih smo najviše fotografisali“, rekao je Milan Dumitrašković, učesnik projekta.

Ideja projekta „OkO Srbije“ je da na inovativan, umetničko-dokumentaristički način poveže mlade ljude iz različitih kulturnih, etničkih i socijalnih sredina i tako doprinese uvažavanju različitosti među njima. Uz fotografiju, oni upoznaju i istražuju različite krajeve Srbije, a imaju mogućnost i da svoj kraj vide kroz objektiv gostiju iz drugog grada. Projekat „OkO Srbije“ tematski se nadovezuje na ranije projekte „OkO ulice“ i „OkO grada“ koje je Telekom Srbija podržao u prethodnom periodu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link