UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Partnerstvo UNICEF-a i Vojvođanske banke

3 min read
Podeli

Beograd, 12. jul 2017. –  Vojvođanska banka postala je član Kluba prijatelja UNICEF-a, čime je započeta strateška saradnja ove dve institucije na stvaranju boljih uslova za rast i razvoj dece u Srbiji. Početak partnerstva obeležen je zajedničkom posetom Michel Saint-Lota-a, direktora UNICEF-a u Srbiji i Marinosa Vathisa, predsednika Izvršnog odbora Vojvođanske banke Zdravstvenom centru Novi Sad i SOS Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, koje UNICEF podržava.

U okviru ove saradnje, Banka je svojim klijentima omogućila da postanu redovni donatori UNICEF-a i priključe se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, koji broji više od 8.000 članova. Građani koji imaju račun u Vojvođanskoj banci već sada mogu da potpišu trajni nalog i da, svakoga meseca bez provizije, preusmeravaju željena sredstva za podršku programima UNICEF-a u Srbiji. Aktiviranje ove usluge je besplatno i moguće na šalterima banke ili u nekom od tržnih centara u kojima se nalaze punktovi UNICEF-a.

,,Veoma sam srećan kada vidim da se naši partneri, kao što je Vojvođanska banka, pridružuju Klubu prijatelja UNICEF-a. Promene u korist dece možemo da ostvarimo jedino kada su svi akteri ujedinjeni – da se za svako dete obezbedi najbolji početak života, da se za svako dete obezbedi dostupnost inkluzivnom obrazovanju i da se svakom detetu omoguću odrastanje u bezbednom i stimulativnom porodičnom okruženju.

Biznis sektor, javni sektor i građani, koji zajedno prepoznaju značaj ulaganja u najdragoceniji kapital koji bilo koja zemlja ima, a to su deca, su ključni da se ovakve promene i ostvare. Zahvaljujem Vojvođanskoj banci što se priključila Klubu prijatelja UNICEF-a, i što će svojim mesečnim donacijama podržavati naš rad u Srbiji. Vojvođanska banka je i svoje poslovanje prilagodila fleksibilnijim bankarskim uslugama kako bi i građani koji imaju račun u ovoj banci mogli na jednostavan način da se priključe zajednici odgovornih pojedinaca koji su posvećeni stvaranju boljih uslova za svako dete u Srbiji,” izjavio je Michel Saint – Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Marinos Vathis, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog početka saradnje sa UNICEF-om. On je istakao da ove dve institucije povezuju duge tradicije, posvećenost ostvarenju dugoročnih ciljeva i snažan princip održivosti koji primenjuju u svakodnevnom poslovanju.

,,Deca su članovi porodica naših zaposlenih, članovi zajednice u kojoj poslujemo. Oni su naši budući kadrovi i poslovni lideri. Generacije koje tek dolaze oblikovaće budućnost našeg poslovanja, ali i naših privatnih života. Bankarski sektor ima veliki posredan i neposredan uticaj na njih. Zbog toga je naša obaveza da pomognemo u stvaranju uslova u kojima svako dete može da razvije sve svoje potencijale i izgradi ,bolje sutra’ za svakoga od nas”, istakao je Vathis i dodao:

,,Vojvođanska banka u svakom trenutku radi na velikom broju društveno odgovornih porojekata. Svaki od njih nesumnjivo doprinosi i poboljšava uslove u zajednici u kojoj poslujemo. Ipak, moram da izdvojim priliku da zajedno sa UNICEF-om ulažemo u razvoj dece u najranijem uzrastu. Verujem da će ova saradnja, zajedno sa programom podrške koju Banka pruža mladima bez roditeljskog staranja, napraviti suštinsku, ključnu razliku.”

Klub prijatelja UNICEF-a, okuplja brojne kompanije i pojedincke koji redovnim mesečnim donacijama doprinose UNICEF-ovoj misiji da se svakom detetu u Srbiji obezvedi najbolji početak u životu. Sredstva prikupljena na ovaj način se preusmeravanju na tekuće programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji, a koji se tiču razvoja, zdravstva, obrazovanja, i socijalne zaštite.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link