UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Prva godina rada druge Deltine zadužbine

1 min read
Podeli

Beograd, 14. jul, 2017. – Od otvaranja krajem juna prošle godine pa do prvog rođendana Sportski centar „Iskra“ bio je domaćin značajnih događaja, mesto svakodnevnih aktivnosti sportista sa invaliditetom iz Kragujevca i okoline, prijatan prostor za višednevni boravak svih sportista, mesto na koje se svi ponovo rado vraćaju.

U smeštajnoj zoni po osnovu višednevnih priprema sportista, vikend programa ili jednodnevnog boravka gostiju grada ostvareno je 210 pansiona.

Sportske sadržaje svakodnevno koriste sportisti sa invaliditetom i njihovi asistenti.

U multifunkcionalnoj sali održano je 5 šahovskih turnira od kojih su se tri bodovala za državno prvenstvo Srbije.

Stručni skupovi, tribine i rad projektnih timova su dnevne aktivnosti koje organizacije osoba sa invaliditetom redovno realizuju u Iskri.

Škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ iz Beograda organizovala je jednodnevne izlete do Kragujevca za svoje učenike koji su boravili u Iskri sa namerom da od predstojeće školske godine počne realizacija programa rekreativne nastave uz podršku resornih ministarstava.

Gosti Iskre su bili Sportski klubovi osoba sa invaliditetom iz zemlaja u okruženju: Makedonije, BiH i Crne Gore sa kojima je dogovorena saradnja kroz intezivnu razmenu sportista i stručnjaka u oblasti sporta.

Iskra je imala čast da u protekloj godini bude domaćin Ambasadoru BiH, članu kuće slavnih Vanji Grbiću, bokserskim asovima Tatiji Kačaru, Mirku Puzoviću i brojnim poznatim ličnostima iz javnog života.

Organizacije osoba sa invaliditetom su sve važne datume i jubileje obeležile prikladnim programom u našoj zadužbini.

Izvor: deltafondacija.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link