UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Volonteri uredili vrtić na Novom Beogradu

2 min read
Podeli

Beograd, 15. jul 2017. – U vrtiću „Biser“ na Novom Beogradu održana je velika volonterska akcija, u sklopu koje je uređeno dvorište vrtića, ofarbana je ograda, napravljena je letnja učionica i table, dva vrta i sređene su sve klupe i donirano je više od 800 volonterskih sati.

Više od 100 volontera je tokom celodnevne akcije bilo angažovano na različitim poslovima. Akcija posvećena uređenju ovog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oréal Balkan, Predškolske ustanove „11. april“ i zaposlenih u vrtiću. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u kojoj svake godine učestvuje više od 28 hiljada zaposlenih u oko 70 zemalja širom sveta. U Srbiji je ova vrsta akcije organizovana osmi put.

vrtic1

U sklopu akcije ofarbano je 350 metara ograde, zamenjene su grede na 19 klupa, napravljena je letnja učionica i 9 edukativnih tabli, sa preko 900 sadnica formiran je senzorni vrt i dvorište za decu iz jaslica.

Vrtić Biser je sagrađen 1982. godine, od kada nije renoviran. U njemu trenutno boravi oko 500 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta. Uprkos velikom prostoru, dvorište vrtića do sada nije imalo letnju učionicu niti nameštaj tipičan za ove prostore te osim zelenih površina nije bilo nikakvih sadržaja pogodnih za istraživačke, likovne, botaničke aktivnosti dece.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, najmlađim sugrađanima je ulepšan prostor dvorišta sa novim površinama za igranje i učenje u prirodi i omogućen je kvalitetniji boravak u vrtiću, koji sada spremno dočekuje nove polaznike za sledeću školsku godinu.

Ova volonterska akcija je još jedan primer uspešne multisektorske saradnje javnog sektora sa društveno odgovornim kompanijama i organizacijama civilnog društva, i ujedno šalje poruku da kroz saradnju različitih organizacija i institucija čak i za jedan dan može biti postignuta vidljiva promena i dat značajan doprinos lokalnoj sredini.

Izvor: danas.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link