UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Potpisan Protokol o saradnji Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Vojvodjanske banke

2 min read
Podeli

Kragujevac, 1. novembar 2016. – Nakon potpisivanja Protokola o saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Ekonomskim fakultetom u Subotici, Vojvođanska banka potpisala je Protokol o saradnji i sa Ekonomskim fakultetom u Kragujevcu kojim je predviđena realizacija brojnih aktivnosti u cilju podrške budućim ekonomistima.

Saradnja definisana ovim Protokolom obuhvata studentske prakse, stipendiranje studenata za master i doktorske radove, mentorske programe, sponzorstva i doniranje programa Ekonomskog fakulteta, gostujuća predavanja predstavnika Vojvođanske banke, učešće studenata u studijama slučaja, organizaciju radionica i druge aktivnosti.

„Mi u Vojvođanskoj banci nalazimo da je saradnja između univerziteta i privrede i finansijskog sektora izuzetno bitna za unapređenje ukupnog obrazovnog sistema u našoj zemlji, te nam je zbog toga izuzetno drago što smo nakon potpisivanja protokola o saradnji sa ekonomskim fakultetima univerziteta u Beogradu i Novom Sadu to učinili danas u Kragujevcu. U duhu Ajnštajnove izreke da je obrazovanje ono što ostane nakon što zaboravite ono što ste učili u školi, smatramo da će ova inicijativa doprineti sveobuhvatnijem obrazovanju mlade generacije koje stupa na životnu i profesionalnu scenu. Vojvođanska banka je jedna od sistemskih banaka u Srbiji i našim stručnjacima će biti veliko zadovoljstvo da svoje znanje prenesu mlađim kolegama i nadamo se time doprinesemo i Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu u ostvarivanju svoje naučno obrazovne misije” – rekao je Velimir Babić, član Izvršnog odbora i direktor funkcije Upravljanje kreditnim rizicima Vojvođanske banke.

“Rukovođeni činjenicom da je jedini pravi recept za uspeh spoj teorije i prakse, sa zadovoljstvom smo kao fakultet prihvatili institucionalizovanje saradnje sa jednom od najznačajnijih poslovnih banaka u Srbiji, Vojvođanskom bankom. Saradnju posmatramo kroz najmanje tri nivoa: pružanja praktičnih saznanja studentima od strane stručnjaka banke, stručnu praksu studenata koji će neposredno u rešavanju konkretnih bankarskih poslova približiti praktični nivo znanja svemu onome što na modulima iz oblasti finansija, bankarstva i berzanskog poslovanja uče, kao i zajedničke aktivnosti koje će stručnjaci Vojvođanske banke zajedno sa nastavnim kadrom Ekonomskog fakulteta fokusirati na akreditovanju novih modula iz oblasti elektronskog bankarstva, odnosno digitalne ekonomije” – izjavio je dekan Ekonomskog fakultata u Kragujevcu Prof. dr Petar Veselinović.

Protokol o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakultata u Kragujevcu Prof. dr Petar Veselinović, i Velimir Babić, član Izvršnog odbora i direktor funkcije Upravljanje kreditnim rizicima u ime Vojvođanske banke. Protokol o saradnji Ekonomskog fakuteta i Vojvođanske banke zaključen je na neodređeno vreme.

Kao odgovorna kompanija i partner zajednice u kojoj posluje, Vojvođanska banka sprovodi brojne projekte za pomoć različitm društvenim kategorijama, poput podške mladima bez roditeljskog staranja za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz projekat „Budi svoj”, zatim edukacija zaposlenih za upotrebu znakovnog jezika u filijalama banke kako bi se komunikacija prilagodila gluvim i nagluvim osobama i mnoge druge aktivnosti.

Izvor: www.voban.co.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link