UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija predstavlja Nikolu Teslu publici Malog pozorišta „Duško Radović“

2 min read
Podeli

Beograd, 4. novembar 2016. – Kompanija Telekom Srbija drugu godinu za redom publici Malog pozorišta „Duško Radović“ na kreativan i zanimljiv način predstavlja naše najveće naučnike. Nakon Mihajla Pupina, ove pozorišne sezone mlada publika imaće priliku da pred svaku predstavu odgleda film o životu genijalnog Nikole Tesle. Edukativni film o Tesli namenjen je deci školskog uzrasta, a pored pozorišta dodatno će biti prikazivan i u okviru Dečjih tura u Muzeju Nikole Tesle. Na taj način, školarci će moći bolje da upoznaju Teslu i njegova brojna revolucionarna otkrića.

„U godini u kojoj se obeležava značajan jubilej, 160 godina od rođenja Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija nastoji da oda počast našem naučnom velikanu. Pored „Teslinog vremeplova“, inovativnog projekta koji je doživeo neverovatan uspeh, nastavak saradnje sa pozorištem „Duško Radović“ predstavlja još jedan projekat u nizu kojim Telekom Srbija želi da predstavi značaj Teslinih pronalazaka i njegov doprinos savremenom načinu života“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

„Veliko mi je zadovoljstvo što i u ovoj sezoni nastavljamo saradnju sa kompanijom Telekom Srbija koja će značajno programski obogatiti sadržaje za naše male posetioce. Ovaj film tera mladu publiku da se zapita koliki je doprinos savremenom načinu života, standardu i komforu dao niz Teslinih otkrića. Možemo li uopšte danas da zamislimo život bez struje i telekomunikacija i na koji način je to promenilo naše živote, ali i detinjstvo” rekao je Alek Rodić, direktor Malog pozorišta „Duško Radović“.

Edukativni dokumentarno-igrani film o životu i delu Nikole Tesle ispričan je iz perspektive odrastanja i sazrevanja velikog genija, u čiju životnu priču publiku uvodi  mlada glumica, njihova vršnjakinja. Sniman u autentičnom prostoru Muzeja Nikole Tesle u Beogradu, film prikazuje trnovit put i beskompromisnu borbu mladog naučnika za ostvarenje svog sna – boljeg i lepšeg sveta za sve ljude na zemaljskoj kugli. Telekom Srbija deli vizionarske ideje sa Nikolom Teslom i upravo ovim filmom želi da upozna mladu publiku sa nizom Teslinih otkrića koja su u velikoj meri unapredila kvalitet života.

 

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link