UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Podrška mladima Telekom Srbija Vesti

Proglašeni pobednici 5. Regionalnog app izazova kompanije Telekom Srbija

3 min read
Podeli

Beograd 18. mart 2022. godine – Kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, kao članice Telekom Srbija grupe, organizovale su peto po redu takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje, „Regionalni app izazov“. Zbog epidemiološke situacije, pobednici nacionalnih takmičenja su i ove godine svoje aplikacije predstavili putem video konferencije.  

Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz sve tri zemlje razmenili su ideje i pokazali umeće u izradi funkcionalnih aplikacija, a kao najbolje regionalne aplikacije stručni žiri je proglasio aplikaciju „SmarterWater“, tima iz Gimnazije „Boljai“ iz Sente, aplikaciju „6Sense“, tima iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice i aplikaciju „Dnevnik pčelarstva“, tima iz  SŠC „Jovan Cvijić“ iz Modriče. Glavna nagrada za pobedničke timove je vredna informatička oprema, dok je specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije  – Igor Osmokrović“, u vidu prestižnih mobilnih telefona, dodeljena timu iz JU „Gimnazija Banja Luka“, za aplikaciju „SteamGate“. 

U skladu sa intenzivnom podrškom integraciji mladih u digitalnu zajednicu, direktori kompanija u okviru Telekom Srbija grupe uputili su putem video poruke  čestitke pobedničkim timovima, ali i svim učenicima koji su učestvovali u projektu.   

“Telekom Srbija grupa posvećena je tehnološkim inovacijama i raduje nas da u generacijama mladih koje učestvuju u konkursu, možemo svaki put da vidimo nove nade i velike talente, spremne za budućnost koja nas očekuje, u kojoj će upravo inovativno razmišljanje doprineti dodatnom razvoju društva i našeg regiona”, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija i dodao da Telekom Srbija grupa u okviru projekata na polju društvene odgovornosti daje podršku mladima da unaprede svoje znanje, dodatno razviju svoje sposobnosti, omoguće sebi slobodu u izboru karijere i u budućnosti lakše dođu do željenog posla.   

Izvršni direktor m:tel Crna Gora, Tatjana Mandić, ocenila je da je veoma važno da mladi još na početku svog profesionalnog razvoja imaju pravu podršku. „m:tel je već prepoznat u Crnoj Gori kao digitalni lider koji pomera granice i utiče na modernizaciju društva, a radeći na ovom projektu, dajemo primer i podsticaj i drugim mladim ljudima da ulažu u znanje, da veruju u sebe i da razvijaju svoje potencijale“, poručila je Tatjana Mandić. 

Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a BiH, zahvalila je svim takmičarima kao budućim vizionarima koji imaju šanse da postanu velika imena u svetskoj IT ili telekomunikacionoj industriji i izrazila zadovoljstvo što je Telekom Srbija grupa deo ove kreativne priče: „Drago mi je što Telekom, kao grupacija, u čitavom regionu radi s mladim ljudima, što im pruža šansu da pokažu svoju viziju i svoje znanje u IT tehnologijama i što će kreatori aplikacija sa svojim proizvodima, do kojih su došli uz našu podršku, moći da konkurišu na nekom velikom i svetskom tržištu“, izjavila je Jelena Trivan.  

U ime pobedničkog tima iz Srbije, Boris Tevdenić izrazio je zadovoljstvo povodom osvajanja glavne nagrade i istakao da im je ova pobeda ujedno i motivacija za buduće poduhvate. „Veoma nam je drago što smo osvojili glavnu nagradu u konkurenciji vrlo kvalitetnih i dobro izvedenih aplikacija i mnogo nam je značilo što smo imali priliku da vidimo radove timova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nedostaje nam, jedino, to što se nismo uživo susreli i popričali sa ostalim učesnicima i upravo zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo sledeći konkurs“, rekao je Boris Tevdenić. 

U petom Regionalnom app izazovu učestvovali su učenici 90 škola iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koji su pokazali želju i odlučnost da ono što su naučili u školi, primene i u praksi, dajući celovita rešenja kroz aplikacije koje olakšavaju svakodnevni život.    

Kompanija Telekom Srbija jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, ova mreža okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link