UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Elixir Group FOP Vesti

Predstavljamo: Margareta Musić, članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Margareta Musić izabrana je da bude jedna od 5 članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje (FOP) u trogodišnjem mandatu. 

Ova članica UO Foruma direktorka je sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Elixir Group i upraviteljka Elixir fonadacije. Elixir Group je jedan od regionalnih lidera u oblasti hemijske industrije, proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva, kao i drugim segmentima agrobiznisa.  

U fokusu društveno odgovornog poslovanja (DOP) kompanije su sigurnost hrane, zaštita ljudi, dobara i životne sredine, humano radno okruženje, učvršćivanje partnerskih odnosa i briga prema lokalnoj zajednici kroz različite aktivnosti koje su usmerene na pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, podršku profesionalnom i dečijem sportu, promociju zdravog načina života, podršku naučno-istraživačkih aktivnosti i kulturnim institucijama. 

,,Biti društveno odgovoran znači biti spreman za suočavanje i prihvatanje razlika, zajednički rad na unapređenju zajednice, sa ciljem očuvanja i napretka. Društvenu odgovornost ne doživljavam kao sintagmu koja dobro zvuči u korporativnim objavama, već kao potrebu svakog pojedinca i celog sistema u kojem radimo da se popravlja i da svoje okruženje čini boljim mestom za život.’’, istakla je nova članica UO Foruma.

Elixir Group je deo Foruma za odgovorno poslovanje od 2019. godine i od tad uzima aktivno učešće u velikom broju programa i inicijativa mreže. O ulozi Foruma i značaju postojanja mreže koja se bavi društveno odgovornim poslovanjem, Margareta Musić je izjavila: ,,Smatram da je informisanost i povezanost kompanija neophodna u daljem razvoju društveno odgovornog poslovanja, a u isto vreme potrebno je obezbediti što širu platformu za pozicioniranje ove teme u društvu. Kroz dosadašnje prisustvo u FOP-u prepoznajem značaj stvaranja što jače zajedničke baze, kako znanja i informacija, tako i ljudi koji će biti spremni da se posvećeno i dosledno zalažu za primenu principa DOP-a.’’ 

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link