UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Delta holding Erste bank Mala i srednja preduzeća Vesti

Projekat kompanije Delta holding “Naše selo” nastavljen u Bačkoj

2 min read
Podeli

17. mart 2022 – Bačko Novo Selo zvanično je priključeno projektu „Naše selo“ koje je 2018. godine pokrenula kompanija Delta Holding

Prvi sastanak sa meštanima održan je u Mesnoj zajednici sela, a razgovoru su prisustvovali predstavnici Delta Holdinga na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Miroslavom Miškovićem, kao i Slavko Carić iz Erste banke i predsednik saveta Mesne zajednice Bačkog Novog Sela Grujo Bogojević. 

Kako je tom prilikom rečeno, projektu će se priključiti oko 50 domaćinstava koja se bave ratarstvom, voćarstvom i stočarstvom, a cilj je da se podstakne razvoj sela i osnaži poljoprivredna proizvodnja. 

,,Jedan od najvećih problema u Srbiji je to što su sela zapostavljena, jer bez razvoja sela nema razvoja privrede u celini, a samim tim i društva’’, rekao je Miroslav Mišković i dodao da je selo prepušteno samo sebi da se razvija i da je to slučaj još od sedamdesetih godina. 

Kroz projekat Naše selo koji je u svom prvom ciklusu obuhvatio mesta Dubočane i Mala Jasikova u okolini Zaječara, načinjeni su značajni pomaci u smislu osnaživanja meštana i podsticaja da ostanu na svojim imanjima. 

Cilj projekta je da prvenstveno meštani dobiju edukaciju o modernoj poljoprivrednoj proizvodnji. Kroz seriju predavanja i poseta njihovim imanjima saznaće kako može da se unapredi ishrana i nega stoke, sadnja, orezivanje i berba voća, sejanje i uzgoj ratarskih kultura i svi drugi elementi koji čine efikasnu i uspešnu poljoprivredu. Kako je rečeno, za to će biti zaduženi najveći stručnjaci Delta Holdinga koji će biti na raspolaganju meštanima Bačkog Novog Sela za sva pitanja i pomoć. 

Takođe, učesnici u projektu dobiće priliku za povoljne bankarske kredite, u saradnji sa Erste Bankom koja je deo projekta, a uz podršku Delta Agrara koji će na sebe preuzeti plaćanje kamate. 

Predstavnici Delta Holdinga i Erste banke, zajedno sa ambasadorom Kanade obišli su nakon sastanka dva domaćinstva koja se bave proizvodnjom soje i jagoda, a meštani Bačkog Novog Sela su ih na tradicionalan način domaćinski ugostili. 

Delta Holding i Erste banka jedne su od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.   

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link