UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Delta holding FOP Vesti

Predstavljamo: Tijana Koprivica, članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Tijani Koprivici ukazano je poverenje da i u narednom mandatu bude članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje (FOP) i deo tima koji ga predvodi.

Članica UO Foruma zaposlena je u kompaniji Delta holding na poziciji direktorke za održivo poslovanje i ujedno je upraviteljka Delta Fondacije. Društveno odgovorno ponašanje jedan je od poslovnih principa kompanije Delta Holding i reflektuje se kroz kvalitet proizvoda i usluga koje pruža, razvoj zaposlenih, očuvanje životne sredine i odnose koje korporacija ima i gradi sa društvenom zajednicom.

U ovoj kompaniji Tijana Koprivica radi preko 15 godina, a svoje veliko iskustvo sticala je u okviru mnogobrojnih društveno odgovornih projekata kompanije koje je vodila i u čijoj je realizaciji učestvovala tokom godina razvoja i same kompanije. Delta holding je jedan od lidera u Srbiji kad je reč o nefinansijskom izveštavanju, a članica UO Foruma učestvovala je u izradi preko 10 izveštaja o održivosti.

,,Mi smo svesni da velike kompanije imaju važnu ulogu u stvaranju podsticajnog privrednog i društvenog ambijenta, kao i da bez razvoja privrede i društva nema ni razvoja kompanija. Integrisali smo principe održivosti u strategiju poslovanja i tako pomažemo u rešavanju ekoloških i socijalnih izazova. Osim toga, pružamo i dodatnu pomoć zajednici kroz filantropsku podršku. Da bismo bili svrsishodni, nastojimo da istražimo potrebe zajednice, i shodno resursima kojima raspolažemo razvijemo dobar plan za stratešku pomoć.’’, rekla je Koprivica.

O članstvu i prednostima koje kompanije članice mreže FOPa imaju, Tijana Koprivica je izjavila: ,,Učešćem u radu Foruma za odgovorno poslovanje kompanije stiču mogućnost da budu na izvoru informacija o globalnim trendovima u CSRu i izazovima u društvu, da razmene iskustva i primere dobre prakse, komentarišu najnovije zakone koji regulišu oblasti održivog poslovanja i dobiju informacije relevantnih nevladinih organizacija o potrebama zajednice. Osim toga, nove članice Foruma imaju mogućnost da nauče da prepoznaju CSR aktivnosti u svojoj kompaniji, da razviju CSR strategiju i dobiju savete u vezi izrade nefinansijskog izveštaja.’’

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link