UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija donirao sredstva školi za decu sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović“ iz Zemuna

1 min read
Podeli

 Beograd, 19.05.2015. – Kompanija Telekom Srbija donirala je sredstva za nabavku digitalnog logopedskog seta za potrebe osnovne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović“ iz Zemuna. Svojom donacijom, Telekom Srbija pridružio se akciji koju je pokrenuo Jovan Simić, mladi aktivista i organizator humanitarnih bazara za pomoć najugroženijima.

„Kao kompanija koja razume položaj i potrebe najosetljivijih članova našeg društva, Telekom Srbija godinama ulaže u poboljšanje uslova u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama širom zemlje, pogotovo u onima koja zahtevaju dragocenu opremu za lečenje najmlađih. Svesni smo da je rehabilitacija najmodernijim metodama često neophodna, ali i veoma skupa, zato nam je izuzetno drago što smo u mogućnosti da pomognemo deci sa smetnjama u razvoju kako bismo olakšali njihovo obrazovanje i inkluziju u društvo“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

Digitalni logopedski set je najmoderniji instrument namenjen slušanju i govoru koji omogućava brzu i preciznu obradu zvuka gotovo istim kvalitetom i brzinom kao i ljudski mozak. „Trenutno ne postoji nijedan moderniji logopedski uređaj namenjen slušanju ili govoru koji ne koristi digitalno signalno procesiranje. Iako vrlo složena i sofisticirana, ova tehnologija je za korisnika veoma jednostavna i pouzdana. Zahvaljujući novčanoj donaciji kompanije Telekom Srbija sada je i deci oštećenog sluha, govora i sa drugim smetnjama u razvoju u školi „Radivoj Popović“ omogućeno da koriste ovaj najmoderniji aparat u cilju lakše i efikasnije rehabilitacije“, izjavio je direktor škole Željko Pokrajac.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link