UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Edukacija Podrška mladima Telekom Srbija Vesti

Telekom Srbija – Računarski kabineti za još dvadeset škola

2 min read
Podeli

Beograd 02. jun 2022. godine – Šesti ciklus projekta „Stvaramo znanje“, koji kompanija Telekom Srbija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uspešno je završen, izborom novih 20 osnovnih škola  kojima će Telekom Srbija donirati po milion dinara za opremanje računarskih kabineta. Projekat je pokrenut 2017. godine, povodom dvadesetog rođendana Telekoma Srbija, a novi ciklus završen je simbolično, 1. juna kada je kompanija obeležila 25 godina postojanja. Odabirom novih škola, ukupan broj informatičkih kabineta koji su opremljeni u ovoj akciji  dostigao je 120, a kompanija je za tu svrhu uložila 120 miliona dinara. Spisak škola pobednika 6. ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete videti na sledećem linku.

O Izboru škola koje dobijaju vrednu računarsku opremu i ove godine odlučivali su građani, glasanjem na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet. Na osnovu predloga ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 40 osnovnih škola kojima je potrebna moderna oprema, građani su onlajn glasanjem izabrali 20, po 5 iz svake od 4 geografske oblasti širom Srbije.

Svojim aktivnostima u okviru projekta „Stvaramo znanje“, Telekom Srbija nastoji da uz korišćenje savremene informatičke opreme, omogući mladima lakše usvajanje znanja i praćenje nastave,. U svetu informacionih tehnologija, obezbeđeni su im najbolji uslovi u kojima će razvijati veštine i sticati znanja neophodna za uspeh u budućnosti. Ovaj značajan podsticaj omogućen je programom Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“, koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice.

Telekom Srbija jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.   

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link