UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Teslin vremeplov u Kragujevacu

1 min read
Podeli

Kragujevac, 25. septembar 2016. – Prikazujući bogatu naučnu zaostavštinu Nikole Tesle, multimedijalni projekat „Teslin vremeplov“ obeležio je godinu u kojoj se proslavlja važan jubilej – 160. godišnjica od rođenja jednog od najbrilijantnijih umova svih vremena. Nakon velikog uspeha u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i na crnogorskom primorju, inovativni projekat Telekoma Srbija prikazan je i u samom srcu Šumadije, na zdanju Prve kragujevačke gimnazije. Mnogobrojni Kragujevčani imali su priliku da putem spektakularnih 4D projekcija upoznaju velikog naučnika i njegov nemerljiv doprinos čovečanstvu. Oduševljena publika na Đačkom trgu burnim aplauzima je ispratila živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovim izumima, ispričanu kroz jedinstveni spoj moderne tehnologije i umetnosti.

„’Teslin vremeplov’ predstavlja još jedan projekat kojim kompanija Telekom Srbija nastoji da podrži promociju nauke i time doprinese njenom razvoju. Život Nikole Tesle, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima i zato je ovaj jedinstveni multimedijalni događaj idealna prilika da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe. Zahvaljujući svojim revolucionarnim idejama, Tesla nam je omogućio globalnu povezanost, savremeni način života i unapređenu komunikaciju među ljudima, a to su vizije koje Telekom Srbija deli sa velikim Nikolom Teslom“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković.

„Teslin vremeplov“ je vodeći ovogodišnji projekat u nizu aktivnosti iz oblasti društvene odgovornosti kompanije Telekom Srbija koji je usmeren ka podsticanju i popularizaciji nauke i naučnog mišljenja. U prethodnom periodu pokrenute su mnoge kampanje  -„Virtuelni muzej Nikole Tesle“, „Virtuelni muzej Mihajla Pupina“, „mts app konkurs“, koje imaju isti cilj – razvoj naučnog mišljenja i doprinos zajednici u celini.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link