UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Mazda donirala 3.000 evra za troškove grejanja u SOS Dečijem selu u Kraljevu

2 min read
Podeli

Kraljevo, 26. septembar 2016. – Regionalna Mazdina organizacija, „Mazda Central and South East Europe“ već drugu godinu za redom omogućava da jedna od SOS porodica u SOS Dečijem selu Kraljevo grejnu sezonu provede uz tople radijatore. Zahvaljujući donaciji u iznosu od 3.000 evra, koju je Mazda po drugi put obezbedila organizaciji SOS Dečija sela Srbija, troškovi grejanja u jednoj od 14 kuća u SOS Dečijem selu u Kraljevu biće pokriveni tokom cele predstojeće grejne sezone.

Ova donacija je nastavak dugogodišnje saradnje koju Mazdina evropska organizacija ima sa Međunarodnom organizacijom SOS Dečija sela, kroz donacije i pružanje pomoći SOS Dečijim selima u Austriji, Hrvatskoj, Španiji, Nemačkoj i Mađarskoj.

Svečano uručenje donacije održano je u danas u SOS Dečijem selu u Kraljevu. Donaciju je, direktorki SOS Dečijeg sela u Kraljevu, Borki Lukić, u ime Mazde uručio Igor Brankov, direktor prodaje.

Planirano je da se ova saradnja nastavi u budućnosti, kroz podršku drugim programima koje sprovode SOS Dečija sela Srbija.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi. Ova organizacija u Srbiji je prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju. Najprepoznatljiviji i najdugotrajniji program je SOS Dečije selo Kraljevo, koje predstavlja jedinstven koncept porodične brige o deci bez roditeljskog staranja, do njihovog potpunog osamostaljivanja.

Mazda je globalno poznat brend, sa sedištem u Japanu i predstavništvima širom sveta. Kompanija je poznata i po visokom stepenu društvene odgovornosti koji se ogleda u brojnim humanitarnim akcijama i sponzorstvima.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link